28 Απρ 2015

Πόλη+Ζωή: Υποκριτικά ζητά συναίνεση ο Δήμαρχος Δράμας, ενώ προανήγγειλε αποφάσεις χωρίς να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Βαθύτατα προσβλητική προς το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δράμας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, είναι η προαναγγελία αύξησης δημοτικών τελών, προτού καν για το θέμα υπάρξει έστω ενημέρωση του καθ’ ύλην αρμόδιου σώματος, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ο πολύ σημαντικός ρόλος του οποίου υποβαθμίζεται όταν καλείται να επικυρώσει ήδη ειλημμένες αποφάσεις.

  
Ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Α.Ε. Χριστόδουλος Μαμσάκος ζητά υποκριτικά συναίνεση για τον χειρισμό του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, όταν ο ίδιος δεν φρόντισε για μεγάλο χρονικό διάστημα να προσφέρει ουσιαστική ενημέρωση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και στους δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης, η πλειοψηφία των οποίων αγνοεί το θέμα. Η συνεδρίαση όλων των πολιτικών παραγόντων του τόπου, με τη συμμετοχή εκπρόσωπων δημοτικών παρατάξεων, για να έχει ουσία και να μην αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της ανακοίνωσης οποιασδήποτε απόφασης.
  
Πολλάκις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «πόλη+ζωή», αλλά και άλλων δημοτικών παρατάξεων, έθεσαν, σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του τρόπου επίλυσής του, όμως οι απαντήσεις που λαμβάναμε μόνο ουσιαστικές δεν ήταν, αλλά αποτελούσαν προσπάθεια υπεκφυγής εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Παρόλο που θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε, ως παράταξη, με την αδιαμφισβήτητη και καθομολογουμένη από όλους, αιρετούς και πολίτες, εμπειρία μας στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ουδέποτε προσπάθησε ο Δήμαρχος Δράμας να συνθέσει δημιουργικά απόψεις για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  
Για να υπάρξει κλίμα συναίνεσης δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά επιβάλλεται πρωτίστως αυτό το πνεύμα να διακατέχει, στην πράξη, το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Και οι τοποθετήσεις του Χριστόδουλου Μαμσάκου, δυστυχώς κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι μια συνεχής καπηλεία από το Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο του πολύ σημαντικού έργου που παρήγαγε η «πόλη+ζωή» ως Δημοτική Αρχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ακόμη και σήμερα οι σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται, είτε είναι έργα είτε είναι προμήθειες, έχουν δρομολογηθεί επί των ημερών της δικής μας Διοίκησης, όμως το γεγονός αυτό αποκρύπτεται από το Δήμαρχο Δράμας, ο οποίος επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να παραπλανήσει τους πολίτες. Όμως, όσο κι αν προσπαθεί ο Δήμαρχος Δράμας να αλλοιώσει την πραγματικότητα, αυτή δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς το γνωρίζουν και το διαπιστώνουν καθημερινά όλοι οι Δραμινοί πολίτες: επί ημερών της Διοίκησης του Δήμου Δράμας από την «πόλη+ζωή», μέσα σε μόλις τριάμισι χρόνια, έγιναν στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Δράμα όσα δεν είχαν γίνει για δεκαετίες πριν.
  
Πάντως, ακόμη και μετά από αυτόν τον ανεπιτυχή χειρισμό του θέματος από το Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο, πρέπει να είναι βέβαιοι οι Δραμινοί συμπολίτες μας ότι η παράταξη «πόλη+ζωή» και σε αυτό το σημαντικό θέμα, θα κρατήσει υπεύθυνη στάση, όπως κάνει άλλωστε πάντα, είτε ως Δημοτική Αρχή είτε ως μείζων αντιπολίτευση.

Γραφείο Τύπου

e-mail: polikaizoi1@gmail.com
Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr