16 Ιουν 2016

Πόλη και Ζωή: Ανίκανοι να οραματιστούν και να σχεδιάσουν τη Δράμα του αύριο …, με μεταπτυχιακό όμως στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων…

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και η Δημοτική του Αρχή είναι ανίκανοι να οραματιστούν και να σχεδιάσουν τη Δράμα του αύριο. Στη 


συζήτηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου μας για την περίοδο 2014-2019 – δηλαδή του αναπτυξιακού και οργανωτικού πλάνου για την πενταετία -  φάνηκε ξεκάθαρα το πολιτικό έλλειμμα που παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν δυστυχώς ότι η επόμενη πενταετία θα είναι μια περίοδος χαμηλών προσδοκιών για την πόλη και τις κοινότητές μας, αφού κατατέθηκε ένα πρόγραμμα χωρίς όραμα, χωρίς να υπάρχουν έργα–σφραγίδα για τη Δράμα του μέλλοντος και φυσικά χωρίς να καλύπτονται οι προεκλογικές εξαγγελίες της παράταξης του κ. Δημάρχου. Από την άλλη, η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να εκμεταλλευτεί τις όποιες προτάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι δεν ασκούν μηδενιστική αντιπολίτευση, καθώς σε αντίθεση με ότι συνέβη στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, δεν συστάθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας. Μάλλον ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν αυτοαναγορευτεί σε φωτεινούς παντογνώστες και δεν χρειάζονται κανενός είδους δημιουργική βοήθεια…
Την ίδια στιγμή, όμως, που η Διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει συνεχώς την ανικανότητά της στο να διαχειριστεί τα μείζονος σημασίας ζητήματα της Δράμας, αναπτύσσει εξαιρετική ικανότητα στο να κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, με αποφάσεις που ακροβατούν στα όρια της λογικής - καθώς έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες προ ολίγων μηνών δικές της αποφάσεις - επικεντρώνεται στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων, και με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη προσπαθεί  να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ανικανότητά της δημιουργεί.
Βέβαια, όταν τα πράγματα σοβαρεύουν στις σχέσεις του Δήμου με επιχειρηματίες και  η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται ανήμπορη να επιλύσει πάσης φύσεως διενέξεις, τότε προστρέχουν στις αντιπολιτεύσεις και ακολουθούν τις προτάσεις της παράταξής μας, όπως συνέβη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με τη διαμάχη δυο μεγάλων εταιρειών στη Βιομηχανική Ζώνη Δράμας.
Επιπρόσθετα είναι πραγματικά λυπηρό να ενημερωνόμαστε ότι θα περιμένουμε και άλλο για να έρθει ο Απολογισμός της Ονειρούπολης 2015 και  ότι δεν θα γίνει η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Να αποφασίζει από τη μια η δημοτική αρχή  μείωση κατά 20.000 ευρώ για προϊόντα για το Κοινωνικό Ιατρείο, αλλά ταυτόχρονα για πρώτη φορά στο Δήμο μας να δίνονται επιπλέον ποσά για υπερωρίες στους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες του κ. Μαμσάκου.
Τέλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά την προκήρυξη θέσης Δικηγόρου με έμμισθη εντολή στο Δήμο Δράμας, παρακολουθήσαμε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση, καθώς τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με το θέμα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προσποιηθούν ότι δεν καταλαβαίνουν την ουσία των θέσεών μας. Η φωτογραφική προκήρυξη αποκλείει την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και η περιοριστική απαίτηση για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή διδακτορικό ακόμη και σε αντικείμενο άσχετο με τη λειτουργία του Δήμου, σε συνδυασμό με την απαιτούμενη 10ετή εμπειρία (προσόντα που θα μπορούσαν να μοριοδοτηθούν όπως συμβαίνει σε όλους τους διαγωνισμούς), σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν ότι στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι κατάλληλοι νομικοί με τα αυξημένα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση και ότι θα εξυπηρετηθούν απόλυτα τα συμφέροντα του Δήμου μας. Είναι μάλιστα ανήκουστο και εξωφρενικό να ακούγεται από λειτουργό της εκπαίδευσης, τον αυτοαποκαλούμενο «πρύτανη της αυτοδιοίκησης», ότι όποιος γενικά διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο είναι καλύτερος εκ των προτέρων από ένα που δεν κατέχει. Δυστυχώς οι πολλές πολιτικές ανακυβιστήσεις μάλλον  έχουν προκαλέσει μια ισχυρή σύγχυση.
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου τα μεγάλα αλλά και τα μικρά ζητήματα του Δήμου μας, με έκδηλη την απουσία πολιτικής κατεύθυνσης, εδραιώνει πλέον στη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας την αντίληψη ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων. Αναδεικνύει επίσης την ανάγκη κινητοποίησης όλων των ενεργών πολιτών του Δήμου μας, ώστε να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση, την οποία καθημερινά βιώνουμε.
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Γραφείο Τύπου
e-mail: polikaizoi1@gmail.com
Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr