16 Ιουν 2016

Ίδρυση Έδρας UNESCO στη Δράμα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την ίδρυση Έδρας UNESCO  με   θέμα «Διατήρηση και οικοτουρισμός στα παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα» με ακρωνύμιο (Con-Ε-ECT) στο Τμήμα Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Δράμα, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήλωσε:


«Είναι τιμή για όλους μας η ίδρυση έδρας Ουνέσκο στο Τμήμα Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εδρεύει στη Δράμα. Η ειρήνη, η ενότητα, η συμφιλίωση, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη σε συνδυασμό με την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε στο πλαίσιο των πνευματικών αγαθών είτε των υλικών, είναι οι ρίζες του Οργανισμού της Ουνέσκο. Οι απανταχούσες έδρες Ουνέσκο αποτελούν τα σημεία σύζευξης της παιδείας, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, τόσο ως Δήμαρχος, αλλά και ως απλός πολίτης που το Τμήμα Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Δράμας, έχει την πολυτέλεια και την τιμή να έχει έδρα της Ουνέσκο. Είναι το αποτέλεσμα των αγώνων που δίνει καθημερινά όλο το προσωπικό του ιδρύματος. Είναι η ανταμοιβή όλων των Δραμινών που εκτιμούν και σέβονται την επιστήμη, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον. Η δημιουργία της Έδρας, που ασχολείται με κρίσιμα ζητήματα της ανθρωπότητας, είναι τεράστιας σημασίας όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα, δεδομένου ότι οι κατευθύνσεις και οδηγίες που η Έδρα θα δίνει, αφορούν ολόκληρη την υφήλιο.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλο το επιστημονικό προσωπικό που επάξια υπηρετεί την επιστήμη και την παιδεία και εύχομαι να συνεχιστεί η ανοδική πορεία και να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο γνώσεων που προσφέρεται σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα».
Από το Γραφείο Τύπου