2 Νοε 2015

Πόλη+Ζωή: Χριστόδουλος Μαμσάκος: Ο Δήμαρχος του 54,5% στις αυξήσεις των Δημοτικών Τελών

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος και η Δημοτική του Αρχή έχουν πετύχει μια εντυπωσιακή αύξηση ποσοστού: Από το 26,82% που έλαβε η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2015 έχουν φτάσει, 17 μήνες μετά, στο σχεδόν διπλάσιο 54,5%, όχι όμως σε ποσοστό αποδοχής, αλλά σε ποσοστό αύξησης των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού!

  
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την αύξηση των τελών για τα νοικοκυριά του Δήμου κατά 54,5%, αντιμετωπίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα νέα δεδομένα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Όμως, δυστυχώς για τους Δραμινούς πολίτες, παρόλο που η Δημοτική Αρχή ακολούθησε αρχικά τον προτεινόμενο από την παράταξή μας σχεδιασμό (έκδοση νέας Κ.Υ.Α. για προσωρινή μεταφορά στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου) στη συνέχεια εκδύθηκε του συναινετικού της μανδύα, παραβλέποντας τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης, και χωρίς να εξαντλήσει τα περιθώρια μεταφοράς με ιδία μέσα αποφάσισε την ανάθεση, μέσω διαγωνισμού σε ιδιώτη, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το τελικό κόστος.

Όσο αφορά τις συγκρίσεις με άλλες πόλεις, είναι τουλάχιστον υποκριτικό αυτές να γίνονται κατά το δοκούν. Και για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το παραπλανητικό επιχείρημα, ας ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή πόσο θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη λόγω της διαχείρισης των απορριμμάτων σε άλλους Δήμους και πόσο στο Δήμο Δράμας. Μόνο που αν το κάνει αυτό θα φανεί η πλήρης ανεπάρκειά της… Βέβαια, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά κοινή ομολογία και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Δήμου, η Δράμα έχει μετατραπεί σε μια βρώμικη και παραμελημένη πόλη.
     
Η αύξηση στα δημοτικά τέλη όμως δεν είναι ένα αποκομμένο γεγονός, καθώς έρχεται ως συνέχεια στην μείωση του ορίου ένταξης των δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στην επιβολή «χαρατσιού» στα μέλη του ΚΑΠΗ και στην ακύρωση των εκπτώσεων για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο Δημοτικό Ωδείο. Όλα έργα μιας Δημοτικής Αρχής, μέσα σε μόλις έναν χρόνο παρουσίας, η οποία προεκλογικά πλάσαρε φύκια για μεταξωτές κορδέλες περί κοινωνικού προφίλ και άσκησης ενισχυμένης κοινωνικής πολιτικής… Το τι πραγματικά καταφέρνει στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής η Δημοτική Αρχή το αντιλαμβάνονται ή θα το αντιληφθούν άμεσα στις τσέπες τους όλοι οι πολίτες της Δράμας.
  
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2016. Η οικονομική κρίση και η υποχρηματοδότηση, την οποία κάποιοι την ανακάλυψαν όψιμα, δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι της ανεπάρκειας της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Το μεγαλύτερο κομμάτι του φετινού Τεχνικού Προγράμματος παραμένει ανεκτέλεστο, άρα η συζήτηση για το νέο μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει στους δημότες, καθώς και αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα έχει την ίδια τύχη. Από το Τεχνικό Πρόγραμμα απουσιάζουν σημαντικές παρεμβάσεις που είχε ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή, γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα ότι καμία ελπίδα για μεγαλόπνοες παρεμβάσεις δεν μπορεί να έχει ούτε καν ο πιο θερμός υποστηρικτής του κ. Μαμσάκου και της παράταξής του. Εξάλλου είναι πραγματικά λυπηρό για όλους τους δημότες η παρούσα Δημοτική Αρχή να μην μπορεί ούτε καν να λειτουργήσει τις μεγάλες υποδομές, π.χ. ΚΗΦΗ, που τους άφησε ως παρακαταθήκη η παράταξη «πόλη+ζωή».
     
Η συνεχής ανεπάρκεια της Διοίκησης Μαμσάκου για άλλη μια φορά τίθεται στην κρίση όλων των Δραμινών πολιτών, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο αποκρυσταλλώνουν την άποψη ότι:
  
Μαζί μπορούμε καλύτερα!

Γραφείο Τύπου
e-mail: polikaizoi1@gmail.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr