18 Απρ 2012

Γίνε αγρότης: Φτιάξε το δικό σου περιβόλι με ένα «κλικ»


Φρεσκοκομμένα λαχανικά εποχής και φρούτα εγγυημένης άριστης ποιότητας, στην πόρτα σας από το περιβόλι σας, με ένα «κλικ»!

Δεν πρόκειται για σκηνή από το μέλλον, ούτε για ηλεκτρονικό παιχνίδι, αλλά για τη νέα, σύγχρονη και καινοτόμο υπηρεσία «Γίνε Αγρότης», που δίνει σε όλους την δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους πραγματικό περιβόλι, εξασφαλίζοντας συγκομιδή αγροτικών προϊόντων όλο τον χρόνο!

Το «Γίνε Αγρότης» είναι μία κοινωνική επιχείρηση, ένα εγχείρημα δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και του τελικού καταναλωτή.

Παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο συμβεβλημένους και δεσμευμένους με συγκεκριμένους όρους αγρότες που καλλιεργούν στο όνομα και για λογαριασμό όσων δεν μπορούν να έχουν τον δικό τους μπαξέ, η υπηρεσία δίνει πειστικές και αξιόπιστες απαντήσεις σε μια εποχή που η επιστροφή στις πραγματικές αξίες και γεύσεις της ελληνικής γης αποτελεί κοινή ανάγκη.

Ο καταναλωτής μέσα από την ιστοσελίδα www.gineagrotis.gr μπορεί να επιλέξει το χωράφι και τα προϊόντα που θέλει να καλλιεργήσει. Νέοι αγρότες αναλαμβάνουν να το κάνουν για εκείνον, παράγοντας εποχιακά λαχανικά και φρούτα, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Μάλιστα, ο ίδιος συμμετέχει διαδραστικά στην διαδικασία της παραγωγής, ενημερώνεται για την πορεία της σοδειάς του και έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το χωράφι που έχει νοικιάσει.

Κάθε εβδομάδα από την αρχή της συγκομιδής και για έναν ολόκληρο χρόνο (52 αποστολές) ο καταναλωτής έχει φρέσκα προϊόντα στην πόρτα του. Ο έλεγχος και η πιστοποίησή τους πραγματοποιείται από την QWAYS, σε όλα τα στάδια παραγωγής και διανομής.

Με εμπνευστή τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας έχουν κοινό όραμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο αστικό κέντρο, με την απευθείας διάθεση στο σπίτι κάθε ενδιαφερόμενου, φρέσκων και ποιοτικών προϊόντων, δίχως χημικά πρόσθετα από το δικό του περιβόλι!

Το «Γίνε Αγρότης» κάνει την ανατροπή σε μια αγορά που έχει απομακρυνθεί από τον τελικό καταναλωτή, με σκοπό να αποτελέσει τον κρίκο επανασύνδεσης του σύγχρονου ανθρώπου με την ηθική της γης, μία σχέση που διέρρηξαν τις τελευταίες δεκαετίες η απληστία, η αισχροκέρδεια και η μαζικότητα της αγροτικής παραγωγής.