2 Δεκ 2012

Κατασκευάζουμε Καραβάκι από μαργαρίνη (φωτό)!


Εύκολο, απλό και πάνω απ’ όλα πρωτότυπο, αυτό το καραβάκι μπορεί να κατασκευαστεί και από τα παιδιά, χαρίζοντας διασκέδαση…

Τι θα χρειαστείτε

1 κουτί μαργαρίνης με καπάκι
Χαρτί κατασκευής: γαλάζιο, κόκκινο, λευκό
1 ξυλάκια από σουβλάκι
2 σφουγγαράκια
Κόλλα κατασκευών
Μαύρο μαρκαδόρο
2 σακουλάκια τροφίμων
1 φλιτζάνι ρύζι ή άμμο
Μολύβι
Ψαλίδι

Πώς να το κατασκευάσετε

1. Καλύψτε το εξωτερικό τμήμα της μαργαρίνης με την κόλλα για κατασκευές και κολλήστε το γαλάζιο χαρτί. Κόψτε με το ψαλίδι όπου χρειάζεται.



2. Κάντε μία τρύπα στο κέντρο του σφουγγαριού χρησιμοποιώντας ένα μολύβι. Κολλήστε το σφουγγάρι στο κάτω μέρος της μαργαρίνης. Προσθέστε λίγη κόλλα στην τρύπα του σφουγγαριού και τοποθετήστε το ξυλάκι από σουβλάκι.



3. Φτιάξτε ένα κύκλο με το λευκό χαρτί ίσο με το καπάκι.



4. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να δημιουργήσετε μία οπή στο κέντρο του πλαστικού καπακιού. Κολλήστε το λευκό κύκλο χαρτιού πάνω στο καπάκι και αφήστε το να στεγνώσει. Μετά τρυπήστε το πλαστικό καπάκι πάνω από το χαρτί.



5. Μπορείτε να τοποθετήσετε ρύζι μέσα στο κουτί της μαργαρίνης για να δώσετε βάρος. Μοιράστέ το σε δύο σακούλες τροφίμων, αφαιρέστε τον αέρα και κλείστε τες.

6. Προσεκτικά τοποθετήστε το ξυλάκι στην οπή, τραβήξτε το καπάκι προς τα κάτω και κλείστε το.



7. Κόψτε τα πανιά από το λευκό χαρτί, όπως στο σχήμα. Θα χρειαστείτε δύο πανιά. Κόψτε και μια μικρή λωρίδα από κόκκινο χαρτί για να μπει ανάμεσα σε κάθε ιστίο, κολλήστε το στη θέση του και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.



8. Δημιουργήστε και ένα σωσίβιο από το λευκό χαρτί. Κόψτε εναλλάξ κομμάτια από κόκκινο. Κολλήστε τα κόκκινα κομμάτια πάνω στον κύκλο, και στη συνέχεια χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι για να τακτοποιήσετε ομοιόμορφα και κόψτε τον κεντρικό κύκλο. Χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μαρκαδόρο για να γράψετε «SS» στο πάνω μέρος του σωσιβίου και στη συνέχεια, γράψτε το όνομά σας.



9. Κολλήστε το εσωτερικό τμήμα των πανιών στο ξυλάκι, δημιουργώντας ένα σάντουιτς και κρατήστε τα έως ότου η κόλλα στεγνώσει.



10. Κολλήστε το σωσίβιο στο μπροστινό μέρος του σκάφους.

Δείτε ΕΔΩ τις υπόλοιπες ξεχωριστές προτάσεις μας.

Δείτε ΕΔΩ την πρόταση από τον Δήμο Δράμας.

Καλή επιτυχία!!!