20 Απρ 2012

Έναρξη του Διεθνούς Προγράμματος "Κοινωνικός Διάλογος με την Τουρκία"

Ο υπ.Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τ.Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, στην εκδήλωση που διοργανώνει στις 18 και 19 Απριλίου 2012 στην πόλη μας, παρεβρέθηκε στην έναρξη του Διεθνούς Προγράμματος Συνεργασίας  ΅Κοινωνικός Διάλογος με την Τουρκία΅.

Κατά την παρουσία του εκεί απηύθυνε τον ακόλουθο σύντομο χαιρετισμό:

΅Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το διακρατικό πρόγραμμα, του οποίου σήμερα τελείται το εκπαιδευτικό σεμινάριο, στην πόλη μας, αποτελεί ένα ηχηρό παράδειγμα, πως σε ώρες οικονομικής κρίσης, σε ώρες μεγάλου κοινωνικού προβληματισμού, οι δράσεις πολιτισμού είναι ικανές να δώσουν ελπίδα και προοπτική.

Ελπίδα, γιατί η Ευρωπαϊκή γειτονιά και ο Ελληνισμός μας, ενώνεται γύρω από ένα κοινό σκοπό, που είναι της κοινωνικής και πολιτιστικής ευημερίας. Αναδεικνύονται οι αξίες και αρετές της χώρας μας και της πόλης μας σε διεθνές επίπεδο.

Προοπτική, γιατί οι εκδηλώσεις πολιτισμού, δημιουργούν πλούτο, στα μέρη όπου διοργανώνονται. Τονώνουν την τοπική οικονομία και αυξάνουν τις διεξόδους για δημιουργική και εποικοδομητική απασχόληση.

Η ιστορία έχει αποδείξει πως σε ώρες δύσκολες, όπως αυτές που βιώνει η πατρίδα μας, οι παραδόσεις και η καλή γειτονία των λαών, είναι ικανές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική αλληλεγγύη, για ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, αλλά και για τη δημιουργία εκείνων των ανθρωπίνων σχέσεων που εγγυώνται ανάπτυξη και πρόοδο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην υλοποίησή του προγράμματός σας και απευθύνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς στους ξένους καλλιτέχνες και εκπροσώπους που επισκέπτονται τη Δράμα.΅

Από το γραφείο τύπου
Χρήστου Αηδόνη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δράμας