1 Φεβ 2012

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη : Στην κατάψυξη για λίγο


 
Ολικό Παγετό θα έχει η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μέχρι την Πέμπτη, με αρνητικές δηλαδή θερμοκρασίες για όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και την Πέμπτη, αναμένονται χιονοπτώσεις στα πεδινά και ορεινά της περιφέρειας.

Τη νύχτα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα σημειωθούν οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες της τάξης του -12!

Ωστόσο, η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης του -19, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή! Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής, του Δ/ντου της Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ, Κώστα Χουβαρδά, χτες τα σχολεία σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Σουφλί, λειτούργησαν από τις 10 και μετά, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, που μας φέρνει το κύμα κακοκαιρίας από τη Σιβηρία!

Το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος μέσα στην πόλη της Ξάνθης, από τις 7:15 έως τις 8 π.μ. Από χθες το απόγευμα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των Φορτηγών(βαρέων) και στον Αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, από χθες το απόγευμα, λόγω των ισχυρών πλαγιομετωπικών ανέμων.

Η άρση της απαγόρευσης έγινε χτες το πρωί στις 8 π.μ. Ο υδράργυρος θα αρχίσει να σκαρφαλώνει πάνω από το 0 από την Παρασκευή, όπου αναμένουμε και νέο κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχές αυτή τη φορά!

Σύνταξη: Βάσω Μαχαίρα

Πηγή:ert.gr