1 Φεβ 2012

Κλειστοί θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους στον Έβρο - Ανοιχτό όλη νύχτα το δημαρχείο Κομοτηνής



Κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως, τις μέρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 4 βαθμούς Κελσίου, θα διαθέσουν σε άστεγους οι δήμοι του νομού Έβρου και της Κομοτηνής.

Ύστερα από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συνεργάστηκε με τους δήμους που όρισαν κατάλληλους θερμαινόμενους χώρους στην περιοχή της αρμοδιότητας τους και οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων.

Συγκεκριμένα οι χώροι που ορίστηκαν είναι:

•Δήμος Αλεξανδρούπολης: Εγκαταστάσεις κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, Κλειστό Γυμναστήριο Μαΐστρου
• Δήμος Σουφλίου: Αίθουσες δημοτικών καταστημάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, καθώς και τα πρώην κοινοτικά καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου
• Δήμος Διδυμοτείχου: Ξενώνας σιδηροδρομικού σταθμού Διδυμοτείχου
• Δήμος Ορεστιάδας: Παλιό κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας
• Δήμος Σαμοθράκης: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας

Παράλληλα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες, πως όποιος εντοπίσει κάποιον άστεγο να καλέσει την γραμμή του δημότη (τηλέφωνο 25510-22222) για να προβεί η Δημοτική Αστυνομία στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να οδηγηθούν οι άστεγοι στον χώρο περίθαλψης που δημιουργήθηκε προσωρινά.

Κομοτηνή: Ένα ζεστό κατάλυμα

Με απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, το Δημαρχείο Κομοτηνής θα παραμείνει ανοικτό για όσες νύχτες χρειαστεί, προκειμένου να υπάρχει ζεστό κατάλυμα για πιθανούς αστέγους της πόλης. Στο δημαρχείο όλη τη νύχτα θα παραμένουν και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Πηγή: inpost.gr, ert.gr