28 Ιαν 2012

Δεύτερη ξένη γλώσσα σε Δημοτικό και Γυμνάσιο


Ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κος Μ. Κοντογιάννης, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται η 2η ξένη γλώσσα σε Δημοτικό και Γυμνάσιο από το επόμενο σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό θα υπάρχει παράλληλη διδασκαλία της δεύτερη ξένης γλώσσας σε όλα τα 6θέσια και άνω Δημοτικά σχολεία, καθώς και τα σχολεία με ΕΑΕΠ, ενώ απαιτείται ελάχιστος αριθμός μαθητών (12 ή 10 μαθητές) για τη δημιουργία τμήματος σε απομονωμένα Δημοτικά σχολεία. 

Επίσης, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, το σχολικό έτος 2012-13, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν.

Στο Γυμνάσιο, συνεχίζει να ισχύει ο θεσμός της παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης γλώσσας, όπου και εδώ απαιτείται ελάχιστος αριθμός μαθητών (12 ή 10 μαθητές) σε απομονωμένα σχολεία. Αυτό που καταργείται είναι ο περιορισμός ύπαρξης οργανικά τοποθετημένου εκπαιδευτικού και αντικαθίσταται από την προϋπόθεση ύπαρξης διορισμένου εκπαιδευτικού, με διαθέσιμες ώρες στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στο Λύκειο, από το νέο σχολικό έτος, θα υπάρχει η επιλογή ως ξένης γλώσσας μια από τις γλώσσες που διδάχθηκαν οι μαθητές στο Γυμνάσιο. Εδώ ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τα απομονωμένα σχολεία θα είναι 14 ή 12 μαθητές. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου θα μπορούν να επιλέξουν τη γλώσσα που επιθυμούν ανεξάρτητα από αυτή που διδάχθηκαν στο Γυμνάσιο.

Πηγή: http://www.eduadvisor.gr