28 Ιαν 2012

Συνέδριο ΚΕΔΚΕ: Αναποτελεσματικός ο "Καλλικράτης" υποστήριξε ο Χρ. Ζώης - "Φύλλο συκής" οι πρωτοβουλίες για τους αστέγους είπε ο Ν. Σοφιανός


Ως πρόχειρο στο σχεδιασμό και αναποτελεσματικό, χαρακτήρισε τον "Καλλικράτη", ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χρ. Ζώης, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

"Το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε Διοικητική Μεταρρύθμιση χωρίς να έχει κοστολογήσει τις αρμοδιότητες των Δήμων και των Περιφερειών, χωρίς να λειτουργεί βάσει Επιχειρησιακού Σχεδίου Στήριξης με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα", είπε ο κ. Ζώης και πρόσθεσε:

"Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ αποδείχθηκε ένα ευχολόγιο χωρίς πόρους στήριξης και χωρίς επιστημονική στήριξη των ΟΤΑ. Η σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε ως αποτέλεσμα, δήμοι να μην μπορούν να προσλάβουν το προσωπικό για παιδικούς σταθμούς, ωδεία, καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς και Πινακοθήκες".

Και συνέχισε: "Με τις τυφλές μετατάξεις από και προς τις Περιφέρειες, υπάρχει μεγάλη ανισοκατανομή του προσωπικού, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά στους πολίτες. Καταρτίσθηκαν οργανισμοί στο πόδι, με βάση πρότυπα που δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες κάθε δήμου και κυρίως των ορεινών και των νησιωτικών Δήμων, ενώ κρίσιμες υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες είτε γιατί κόλλησαν οι μετατάξεις, είτε λόγω του πολλαπλασιασμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων".

Μ. Δεληθανάση

Πηγή: ota.gr