28 Ιαν 2012

Τέλος στο απεριόριστο ADSL?


Μέχρι σήμερα, οι χρήστες mobile broadband έχουν συνηθίσει στο να υπάρχει ένα ανώτατο όριο μηνιαίας κίνησης data από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει στις σταθερές συνδέσεις.

Όμως, η ραγδαία αύξηση στην κίνηση των δεδομένων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τις εταιρείες που παρέχουν σύνδεση στο internet, τους ISP, να αλλάξουν την πολιτική τους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Deloitte.

Ο μεγαλύτερος αυτός οργανισμός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως πιστεύει ότι πολύ σύντομα οι χρήστες του διαδικτύου θα αναγκαστούν να αλλάξουν νοοτροπία και να αρχίσουν να παρακολουθούν τους μετρητές κίνησης για να μην υποστούν υπερβολικές χρεώσεις.

Βέβαια, θεωρεί ότι το όριο που θα θέσουν στην κίνηση data οι ISP θα διαφέρει μεν, αλλά εάν οριστεί στα 250GB το μήνα, θα επηρεάσει τελικά λιγότερο από το 1% των συνδρομητών.

Κάθε εταιρία παροχής σύνδεσης internet θα χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους για να εφαρμόσει τα όρια που θα έχει θέσει. Πιθανόν να μειώνεται αισθητά η ταχύτητα σύνδεσης εάν ο χρήστης ξεπεράσει το μηνιαίο όριο κίνησης data ή διαφορετικά, να χρεώνεται επιπλέον μετά την υπέρβαση του ορίου.

Ένα θετικό από την παρακολούθηση μέτρησης που θα υποστούν οι χρήστες είναι ότι θα αλλάξει πλέον η ποιότητα της χρήσης του internet, δε θα γίνεται στο έπακρο εκμετάλλευση του δικτύου και έτσι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στα δίκτυα θα μειωθεί.

http://www.eduadvisor.gr