9 Μαρ 2012

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της Ryanair


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για την αναβολή-ακύρωση των πτήσεων της Ryanair που θα συνέδεαν την Φρανκφούρτη με την Αλεξανδρούπολη.


Η συγκεκριμένη εταιρία πτήσεων χαμηλού κόστους είχε εντάξει πριν λίγο καιρό για πρώτη φορά την Αλεξανδρούπολη στους προορισμούς της κι αυτό είχε φέρει χαμόγελα αισιοδοξίας στους Θρακιώτες. Δυστυχώς η εταιρία την τελευταία στιγμή αποφάσισε να ακυρώσει τα πλάνα της και ειδοποίησε με email όσους είχαν σπεύσει να κλείσουν θέσεις εκμεταλλευόμενοι τα πάμφθηνα εισιτήρια ( άρχιζαν από 10,99 € ! ) ότι μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματα τους ή να ανταλλάξουν με άλλες πτήσεις της ίδιας εταιρίας.

Το περίεργο είναι ότι η πρώτη πτήση που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου ήταν πλήρης, ενώ υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό και για τις επόμενες. Η απογοήτευση είναι μεγάλη για όσους Θρακιώτες περίμεναν να επισκεφθούν την Γερμανία με μικρό κόστος, για τους ομογενείς από την Γερμανία που θα μπορούσαν να έρθουν το καλοκαίρι χωρίς ταλαιπωρία αλλά περισσότερο για όσους πασχίζουν για την τουριστική ανάπτυξη της Θράκης. Ήδη εμφανίσθηκαν οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση από τους ενδιαφερόμενους φορείς που παρακολουθούσαν παθητικά ( Περιφέρεια ) ή περίεργα (Δήμος Αλεξανδρούπολης) το γεγονός, αλλά κατά τα άλλα ευαγγελίζονται την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Γράφτηκε από τον  Βουκουρεσλής Μανόλης