9 Μαρ 2012

H πατάτα Νευροκοπίου είναι ασφαλής;


Η πατάτα Νευροκοπίου είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία των καταναλωτών διαβεβαίωσε ο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας.


Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Δριβελέγκα στάθηκαν κάποια δημοσιεύματα σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου, τη στιγμή που το κίνημα για τα φθηνά τρόφιμα επεκτείνεται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καλύπτει και άλλα προϊόντα όπως το αλεύρι (διαβάστε σχετικά στο econews).

«Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό» δήλωσε οι υφυπουργός και σημείωσε πως το σύνολο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι ασφαλή.

Αναφερόμενος σε εγκύκλιο του υπουργείου που προβλέπει μέτρα προστασίας της πατάτας από την ασθένεια «synchytrium endobioticum», γνωστή ως «καρκίνωση της πατάτας», εξήγησε πως ο παθογόνος μύκητας επιδρά αρνητικά στην παραγωγή καθλως τηνπεριορίζει.

«Για τις μεμονωμένες εκτάσεις πατάτας που είχαν προσβληθεί από την εν λόγω ασθένεια έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα μόνο και μόνο για να μην ζημιωθεί η παραγωγή και δεν έχουν καμία σχέση με την υγιεινή και την ασφάλεια του προϊόντος» συμπλήρωσε.