27 Οκτ 2015

Πόλη+Ζωή: Η Πύλη της κολάσεως, ο πανταχού απών Δήμαρχος και ο αναμάρτητος Πρόεδρος

Θα μπορούσε  ο παραπάνω κάλλιστα να είναι τίτλος παραμυθιού, μόνο που δυστυχώς απεικονίζει πλήρως τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής του Δήμου μας. 

  
Στις 30 Σεπτεμβρίου καταγγείλαμε δημόσια τους αδιαφανείς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στην υπόθεση της Φωτεινής Πύλης της Ονειρούπολης (ανάθεση καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου, κατάτμηση των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής για την αποφυγή ελέγχου από τα αρμόδια όργανα). Παρά τη βαρύτητα των καταγγελιών μας, ουδείς από τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Χρ. Μαμσάκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Τ. Χατζηκυριακίδης ή κάποιος άλλος συμμετέχων στο Δ.Σ. της επιχείρησης, προσπάθησε να ψελλίσει έστω μια υποτυπώδη απάντηση. Το  μόνο που επιχειρήθηκε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ήταν μια προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης, η οποία εγείρει ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά και καταδεικνύει περίτρανα ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή χειρίζεται υποθέσεις με τρόπο που πλήττει τα συμφέροντα του Δήμου.
  

Στις 20 Οκτωβρίου αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα «Διαύγεια» έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, σύμφωνα με τα οποία η προμήθεια της Φωτεινής Πύλης της Ονειρούπολης κόστισε 14.883 ευρώ, κάτω από το όριο ανάθεσης, αντί για 17.026,89 ευρώ, ενώ εμφανίζεται για πρώτη φορά δαπάνη, για την οποία μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει μιλήσει δημόσια, ύψους 2.143,89 ευρώ για την «Επισκευή παλιάς πύλης (Ανατολικής εισόδου Ονειρούπολης επί της οδού Εθνικής Αμύνης). Οι δημόσιες δαπάνες δεν είναι λάστιχο για να προσαρμόζονται κατά το δοκούν και τα δημόσια έγγραφα δεν είναι μπακαλόχαρτα για να αλλάζουν μετά από 11 μήνες. Με τους συγκεκριμένους χειρισμούς δύο τινά συμβαίνουν, είτε οι Διοικούντες της ΔΕΚΠΟΤΑ είναι ανίκανοι και έχουν άγνοια κινδύνου της σοβαρότητας των πράξεων τους είτε είναι αδίστακτοι, καθώς προσπαθούν να καλύψουν λάθη και παραλείψεις τους με ακόμη σοβαρότερα. Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνοι για την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών.
  
Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Χατζηκυριακίδης, ο οποίος ως δικηγόρος γνωρίζει τις συνέπειες των εγγράφων που υπογράφει, δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του και το μόνο που του απομένει είναι να παραιτηθεί, για να διαφυλάξει το κύρος της ήδη τρωθείσας επιχείρησης, αλλά και το δικό του. Μάλιστα επί της παρέμβασης του επικεφαλής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, μας απάντησε ότι δεν μπορεί να ασχολείται μαζί μας και θα λογοδοτήσει εκεί που χρειάζεται, εκτός φυσικά στους συνδημότες μας.

Τα νέα δεδομένα μάς αναγκάζουν να ζητήσουμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΕΚΠΟΤΑ για την τρέχουσα χρονιά και ας συμπεριλάβει η Δημοτική Αρχή στην απόφαση του ελέγχου και όποιες άλλες χρονιές θέλει. Δεν μπορεί για μια τόσο σοβαρή υπόθεση διασπάθισης του δημοτικού χρήματος να μένουν σκιές και να μην αποδοθούν ευθύνες. Μάλιστα από ότι ενημερωθήκαμε έχει κατατεθεί και ερώτηση στη Βουλή για την έρευνα των αποκαλύψεων μας. 

Ήρθε επιτέλους η ώρα ο σιωπών Δήμαρχος κ. Μαμσάκος να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταματήσει να κρύβεται και να εμφανιστεί επιτέλους σε αντιστοιχία με το θεσμικό αξίωμα που κατέχει. Έτσι κι αλλιώς, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ώρα που θα διαβεί την πύλη αποβίβασης από την ηγεσία του Δήμου Δράμας…


Γραφείο Τύπου
e-mail: polikaizoi1@gmail.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr