18 Μαΐ 2015

Πόλη+Ζωή: Με υπεύθυνο τρόπο λειτουργούμε ως θεματοφύλακες της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας

Η παράταξη «πόλη+ζωή», υπηρετώντας το θεσμικό ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, μέσω της υπεύθυνης στάσης που τηρούν όλοι οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

  
Στη συνεδρίαση του σώματος, την Παρασκευή 15 Μαΐου, εισάχθηκε για τρίτη φορά η επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου για το 2015, ένα θέμα το οποίο απαιτεί την πλειοψηφία 2/3 του σώματος για να υπερψηφιστεί. Μπροστά στη διαφαινόμενη αποτυχία της συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού ψήφων, η παράταξη «πόλη+ζωή» λειτούργησε με υπευθυνότητα, έτσι ώστε να προφυλάξει την αξιοπιστία του Δήμου, συνολικά έναντι των Πολιτιστικών Συλλόγων και να αποφευχθεί νέα καθυστέρηση στη λήψη απόφασης, υπερψηφίζοντας το θέμα, παρά τις διαφωνίες μας για το ύψος του ποσού των χρηματοδοτήσεων και τις κατά περίπτωση μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Έστω και την ύστατη στιγμή, φροντίσαμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας, ακόμη και αν χρειαστεί τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου, για μελλοντικές χρηματοδοτήσεις σε συλλόγους που για διάφορους λόγους δεν πρόλαβαν να καταθέσουν πρόταση, προσπαθώντας έτσι να διορθώσουμε τις όποιες στρεβλώσεις υπήρχαν. Και όλα αυτά αν και η σημερινή δημοτική αρχή, στη προηγούμενη δημοτική θητεία, ως μείζονα αντιπολίτευση καταψήφιζε με μανία το αντίστοιχο θέμα, όπως το εισηγούμαστε, παρόλο που πρότεινε το απόλυτο τίποτα. Είπαμε όμως άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις για το περιβόητο «Ενώνουμε τη Δράμα».

Με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο λειτουργούμε συνολικά σε όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνοντας λύσεις και στηρίζοντας με επιχειρήματα τις προτάσεις μας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι γίνονται αποδεκτές από τη Δημοτική Αρχή. Με την υπεύθυνη στάση που τηρούμε έχουμε ως μοναδικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και αποφεύγουμε μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική που απλά θέλει να δημιουργήσει προβλήματα. Μακριά από εμάς η λογική της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση. Άλλωστε, και ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει ότι στόχος μας είναι ένας Δήμος που θα επιλύει προβλήματα έχοντας ξεκάθαρες σχέσεις με τον κάθε δημότη και θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους συνδημότες μας. Και προς την κατεύθυνση αυτή, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, συμβάλλουμε ως αντιπολίτευση, καταθέτοντας την εμπειρία των Συμβούλων μας στην υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής και προς όφελος συνολικά του Δήμου.
 
Η παράταξη «πόλη+ζωή» λειτουργεί με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο και κατά τη διάρκεια συζήτησης των προημερησίας θεμάτων, αναδεικνύοντας ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας και θέτοντας ερωτήματα, έτσι ώστε, με τον πιο επίσημο τρόπο, να υπάρξουν απαντήσεις προς ενημέρωση όλων των Δραμινών πολιτών. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή ότι τα θέματα που αναδεικνύουμε και οι ερωτήσεις που θέτουμε απορρέουν από το θεσμικό καθήκον που μας ανέθεσαν οι Δραμινοί πολίτες και δεν έχουν να κάνουν με μια στείρα και άδικη αντιπολιτευτική τακτική που θέλει να πλήξει τη Διοίκηση του Δήμου.
  
Τέλος, ευελπιστούμε, με βάση και όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικά θέματα συζήτησης αφενός τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Δράμας (θέμα το οποίο έθεσε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και το οποίο δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση προημερησίας διάταξης), τη διαχείριση των απορριμμάτων (θέμα το οποίο έθεσε η παράταξή μας, καθώς και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης), έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας, και όχι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών καθώς και η δυνατότητα προσλήψεων και επαναπροσλήψεων μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. 

Η παράταξη «πόλη+ζωή» αντιμετωπίζει τα μείζονος σημασίας ζητήματα του Δήμου μας, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, με τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, στις προσπάθειες του οποίου για εξεύρεση λύσης, στεκόμαστε αρωγοί από την πρώτη στιγμή που αυτό μας ζητήθηκε. Άλλωστε όλοι οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης του τόπου μας, γνωρίζουν ποια πρόταση αυτή τη στιγμή έχει τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα.

Γραφείο Τύπου
e-mail: polikaizoi1@gmail.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr