6 Απρ 2015

ΕΠΙ.ΚΟΙΝΩΝΩ ΣΥΝ.ΒΙΩΝΩ: Δομή λαχανόκηπου, εκπαίδευση στο… χωράφι

Στα πλαίσια λειτουργίας της Δομής του Βιολογικού-Παραδοσιακού Λαχανόκηπου του Συλλόγου ΕΠΙ.ΚΟΙΝΩΝΩ & ΣΥΝ.ΒΙΩΝΩ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 04 Απριλίου 2015, στο χώρο των κοινωνικών λαχανόκηπων του δήμου Δράμας, βιωματικό υπαίθριο εργαστήριο σποράς και καλλιέργειας παραδοσιακών ποικιλιών. 


Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την τοπική ομάδα Δράμας της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ, εκπρόσωποι της οποίας προσέφεραν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακούς μη μεταλλαγμένους σπόρους. Στο εργαστήριο δόθηκαν συμβουλές και παρουσιάστηκε βιωματικά, από τη συντονίστρια Δράμας του ΠΕΛΙΤΙ, κα. Νόπη Καραγιάννη, ο παραδοσιακός τρόπος δημιουργίας και διαχείρισης σπορείου και ο τρόπος μεταφύτευσης των βλαστών στον αγρόκηπο. 






Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων ακολούθησε μπάρμπεκιου μέχρι αργά το απόγευμα. Ο Πρόεδρος Νίκος Μητρούσης και το Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΠΙ.ΚΟΙΝΩΝΩ & ΣΥΝ.ΒΙΩΝΩ, ευχαριστούν όσους παραβρέθηκαν και όλους όσους συνέβαλλαν εθελοντικά στην επιτυχία και στην άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Καλό Πάσχα!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
            Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
           

            Νίκος Μητρούσης                  Ιωάννης Τανάσκος