24 Σεπ 2014

Φιλόζωοι κατά της διοίκησης του Δήμου Καβάλας

Σήμερα στις 10 το πρωί η διοίκηση του συλλόγου Αίσωπος έχει προγραμματισμένο ραντεβού με την αντιδήμαρχο αρμόδια και για τα θέματα των αδέσποτων ζώων κ. Κορίνα Χιώτη Πρασά. Χθες ο ίδιος σύλλογος γνωστοποίησε ότι κατέθεσε μήνυση όταν έμαθε ότι επιχειρήθηκε περισυλλογή σκύλου με ανορθόδοξο τρόπο κοντά στο Δημοτικό Κήπο. 


Στο διαδίκτυο υπήρξε γενικός ξεσηκωμός των φιλόζωων κατά του Δήμου Καβάλας ακόμη και με υβριστικά μηνύματα και σχόλια.

«Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας για ότι επιχειρήθηκε να γίνει» μας είπε ο πρόεδρος του Αίσωπου Γιώργος Ρουσόπουλος. Άλλος φίλος των ζώων έγραψε στο διαδίκτυο ότι το ζώο που επιχειρήθηκε να πιαστεί από τους δημοτικούς υπαλλήλους ήταν ήδη στειρωμένο!

Η κ. Αντιδήμαρχος το μεσημέρι ήταν σε συσκέψεις, το απόγευμα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο της προκειμένου να μας πει τι έχει συμβεί. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Αίσωπο χθες το απόγευμα αναφέρει:

Πριν από λίγη ώρα καταθέσαμε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα για κακοποίηση αδέσποτου σκύλου από το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Καβάλας και κατά παντός υπευθύνου. Σήμερα (χθες) το πρωί στο δημοτικό πάρκο δύο ανεκπαίδευτοι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας και χωρίς τον εξοπλισμό που προβλέπεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προσπάθησαν να περισυλλέξουν τον Μπόνγκο (40 κιλά) με τη χρήση ενός πνίχτη. Φυσικά το ζώο αντέδρασε, η θηλιά έσφιξε και ο Μπόνγκο βρέθηκε να σπαρταράει ουρλιάζοντας στο πεζοδρόμιο.

Ευτυχώς παραδίπλα υπήρχαν η Ασπρούλα και ο Μικέλ οι οποίοι κινήθηκαν γαβγίζοντας προς το συνεργείο και σταμάτησαν την περισυλλογή πριν συμβούν τα χειρότερα. Η δημοτική αρχή γνωρίζει πως δεν υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό περισυλλογής και παρόλα αυτά επιμένει σε εντατικές περισυλλογές θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη σωματική ακεραιότητα των ζώων όσο και του συνεργείο περισυλλογής.