3 Δεκ 2012

Παρουσίαση των δράσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην Π.Ε. Δράμας


Τη Δευτέρα 3/12 πραγματοποιήθηκε στο «Αμφιθέατρο Δραμινών» του Διοικητηρίου η παρουσίαση της πλειοψηφίας των δράσεων που υλοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πλαίσιο του  προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.


Αναλυτικότερα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω δράσεις:

•Καθαρισμός – συντήρηση – αρχειοθέτηση και αξιοποίηση αρχείων, βιβλίων και εικαστικών έργων της Π.Ε. Δράμας
•Διαχείριση και προστασία Περιβαλλοντικών Πόρων Π.Ε. Δράμας. Επισήμανση περιοχών που απειλούνται, ανάδειξη απειλών
•Ευαισθητοποίηση κοινού στις ζωοανθρωπονόσους (καταπολέμηση φυματίωσης, βρουκέλλωσης και μελιταίου πυρετού αιγοπροβάτων)
•Προστασία βιοποικιλότητας - Ευαισθητοποίηση αγροτών – Έλεγχος ασθενειών
•Γευσιγνωσία – καταγραφή και προβολή τοπικών παραδοσιακών συνταγών της Π.Ε. Δράμας
•Καταγραφή – ερμηνεία και προβολή τουριστικών πόρων
•Μαθαίνω τον τόπο μου
•Καταγραφή – αξιολόγηση και προβολή της εκκλησιαστικής κληρονομιάς και ψηφιοποίησή της
•Προβολή τοπικών προϊόντων

Επισημαίνεται πως στο σύνολο των παραπάνω δράσεων δικαιούχος ήταν η ΑΜΚΕ «Επι-μένουμε Δράμα». Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των δράσεων της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Κατ’ οίκον φροντίδα καρκινοπαθών–Ψυχολογική υποστήριξη οικογένειας και Καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων), οι οποίες έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις παρουσίασης από τη φύση τους, καθώς και η δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ (Ανάπλαση Περιβάλλοντος Χώρου, Καθαριότητα, Συντήρηση και Φύλαξη Κτιρίων Κυριότητας ή Χρήσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας) και πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. 




Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους ωφελούμενους και όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και την επιτυχία των δράσεων, και τόνισε πως μέσω αυτών υλοποιήθηκε σημαντικό έργο από το οποίο ωφελήθηκαν τόσο οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας όσο και η τοπική κοινωνία. «Δεν ήταν ένα συγκεκαλυμμένο επίδομα ανεργίας», τόνισε, «αλλά μια ουσιαστική βοήθεια σε πάρα πολλούς τομείς. Σήμερα παρουσιάστηκαν από προγράμματα για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που βοηθούν τα παιδιά μας να μάθουν τον τόπο τους, μέχρι έργα ψηφιοποίησης που εκσυγχρονίζουν τις υπηρεσίες μας και διευκολύνουν τους πολίτες προσφέροντάς τους διαδικτυακή πρόσβαση σε πληροφορίες και έγγραφα που μέχρι σήμερα ήταν πολύ πιο δύσκολο να αποκτήσουν. Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις και των άλλων δράσεων που υλοποιήσαμε και σχετίζονται με το χώρο της υγείας και τον τομέα της συντήρησης κτιρίων και υποδομών, και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε ακόμη περισσότερα».


Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας