3 Μαρ 2015

Project Δράμα 2020: Ο βασιλιάς είναι γυμνός ή πώς να ακολουθήσετε μια παράταξη του 6%, ενώ είστε δημοτική αρχή

Κατόπιν της συνεπούς δέσμευσης του Project προς μια εξωστρεφή αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα ευρωπαϊκά προγράμματα, καλωσορίζουμε την καθυστερημένη στροφή της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση, με τον ορισμό αρμόδιου αντιδήμαρχου.


Θα ήμασταν βέβαια περισσότερο χαρούμενοι αν η στροφή αυτή ήταν ειλικρινής, αλλά για εμάς, όποιοι λόγοι και να επέβαλαν τις αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής (παρότι θα κριθούν αφού άλλωστε ζούμε σε μικρή κοινωνία και όλα μαθαίνονται), είναι δικαίωση ακριβώς επειδή και οι προτάσεις που κάναμε στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια έδειχναν το δρόμο της εκμετάλλευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων, με τη δημοτική αρχή να φαντάζει παντελώς ανενημέρωτη στον τομέα αυτό. 

Όπως και να έχει το Project, η μόνη σταθερά σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη, θα βοηθήσει το νέο αντιδήμαρχο να ανταπεξέλθει απέναντι στις δυσκολίες που προοιωνίζεται αυτός ο ερασιτεχνισμός, που δείχνει στα πρώτα της βήματα η δημοτική αρχή. Άλλωστε, η αρμόδια Διεύθυνση Προγραμματισμού, που κατά την άποψή μας (πρέπει να) είναι ο εγκέφαλος του δήμου, έχει δείξει πως μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στο να μπει ο δήμος μας στο παιχνίδι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Από την άλλη, οι αλλαγές που έκανε ο Δήμαρχος αποδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή δεν έχει προγραμματισμό για τα ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση. Και σίγουρα δείχνουν ότι το προϊόν που λέγεται Πολιτισμός (μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού, ο οποίος θυμίζουμε πως φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και το Δημοτικό Ωδείο) είναι για τη δημοτική αρχή ήσσονος σημασίας. Σκοπεύουν να το απαξιώσουν περαιτέρω με την τύποις τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου διοικητικού στην Προεδρία του Οργανισμού. Τύποις, γιατί, σύμφωνα με την πάγια, όπως φαίνεται, συνήθεια του Δημάρχου να διοικείται ο Δήμος από εντεταλμένους συμβούλους, ο κ. Τερζής διατηρεί τις σημαντικές αρμοδιότητες του (και προβλέπουμε πως κρατά ακόμη και το ίδιο γραφείο, που χρησιμοποιούσε ως Αντιδήμαρχος). Η σύμπτωση αρμοδιοτήτων στο ίδιο πρόσωπο αποτελεί στην πραγματικότητα υποβάθμιση του Πολιτιστικού Οργανισμού. Φοβόμαστε ότι ο οργανισμός θα μείνει ακέφαλος και αν μάλιστα αναλογιστούμε την ιεράρχηση του Δημάρχου, που θεωρεί την Ονειρούπολη και το καρναβάλι Χωριστής σημαντικότερα πολιτιστικά προϊόντα από το φεστιβάλ, το όποιο ευρωπαϊκό περίβλημα θέλει να ενδυθεί αυτή η δημοτική αρχή πράγματι καταρρέει με την πρώτη ματιά.

facebook:       www.facebook.com/project.drama2020
web:                http://projectdrama2020.blogspot.gr/ 
e-mail:            project.drama2020@gmail.com

Ομάδα Τύπου Project Δράμα 2020