30 Μαρ 2012

Χ. Κεφαλίδου : Ρύθμιση χρέους ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗΣ

 Μείωση πρόσθετων φόρων κατά 120%. Οριστική ρύθμιση, επιτεύχθηκε για όλους τους πρώην εργαζόμενους της ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗΣ, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία.


Μετά από εννέα μήνες στενής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και των αρμοδίων διοικητικών υπαλλήλων, το ποσοστό του πρόσθετου φόρου, που είχε επιβληθεί στους πρώην εργαζόμενους της ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗΣ μειώνεται  κατά 120%, σύμφωνα με το υπ’ αρ. 2Δ12Β 1053099ΕΞ 2012/29.3.2012 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών - Γενική Δ/νση Φορολογίας που αποστέλλεται σήμερα στη ΔΟΥ Δράμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό η βεβαιωμένη οφειλή των υπόχρεων που μέχρι σήμερα ήταν 21.000,00 € «πέφτει» στο ποσό των 12.360,00 €. Οι υπόχρεοι κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. 

Συγκεκριμένα:

Σε αυτούς που η οφειλή τους έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη την 29/2/2012. Πρόκειται για 45 άτομα από τους 60 συνολικά οφειλέτες, που θα πρέπει μέχρι αύριο 30/3/2012 να προσέλθουν στη ΔΟΥ Δράμας προκειμένου να προχωρήσουν στη ρύθμιση της οφειλής τους. 

Μαζί με την αίτηση που θα καταθέσουν προκειμένου να ρυθμιστεί η οφειλή τους θα πρέπει να καταβάλουν και το ποσό των 900 € που απαιτείται σύμφωνα με το νόμο ως προκαταβολή – πρώτη δόση της συνολικής οφειλής. 

 Οι υπόλοιποι που η οφειλή τους δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη μπορούν να προσέλθουν στη Εφορία από την επόμενη εβδομάδα.

Οι προσπάθειες για οριστική άρση της αδικίας που έχουν υποστεί όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της ΜΑΡΜΑΡΟΔΟΜΗΣ και οι οικογένειές τους δεν σταματούν εδώ, επισημαίνει η Βουλευτής. Συνεχίζεται μέχρι να υπάρξει διαγραφή όλων των πρόσθετων φόρων και γι’ αυτό έχω καταθέσει  τροπολογία γιατί η οριστική λύση απαιτεί νομοθετική ρύθμιση.