3 Μαρ 2015

Aίσιο Τέλος στην Κατολίσθηση στα Θερμιά

Την Κυριακή 1 Μαρτίου προκλήθηκε κατολίσθηση στη περιοχή των Θερμιών λόγω δυσμενών καιρικών  φαινομένων αποκλείοντας σε τρία σημεία τον δρόμο προς τα Θερμιά Παρανεστίου, στα οποία και εγκλωβίστηκαν 20 συμπολίτες μας.


Άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης μαζί με ανθρώπους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας έσπευσαν στην περιοχή, υπό τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., κ. Γιώργου Παυλίδη. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια που προσέφεραν ο Δήμος Παρανεστίου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Δράμας. Η προσπάθεια απεγκλωβισμού ξεκίνησε με τη συνδρομή δύο μηχανημάτων της Π.Ε. Δράμας, έναν προωθητή και ένα φορτωτή, τα οποία δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν την διάνοιξη της οδού λόγω του πρωτοφανούς όγκου και μεγέθους κατολίσθησης.

Τη δεύτερη μέρα , Δευτέρα 2 Μαρτίου , κινητοποιήθηκε ερπυστιοφόρος εκσκαφέας με σφύρα, αποσκοπώντας στο διαμελισμό και στην τμηματική μετακίνηση του τεραστίου όγκου βράχων. Έπειτα από άοκνες προσπάθειες του Διευθυντή, κ. Σιδηρόπουλου Θεόδωρου, του υπεύθυνου του εργοταξίου και των χειριστών των μηχανημάτων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας, ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η διάνοιξη του τελευταίου τμήματος του δρόμου που παρέμεινε κλειστό λόγω της κατολίσθησης. Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι διανυκτέρευσαν επί δύο νύχτες στον οικισμό των Θερμίων, μη διατρέχοντας φυσικά τον παραμικρό κίνδυνο.



Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την βούληση τους να γίνουν προληπτικές ενέργειες για να αποτραπεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας , κ. Αργύρη Πατακάκης σε δηλώσεις του είπε : ''Ευχαριστώ πολύ όλους τους ανθρώπους που συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις κάτω από αντίξοες συνθήκες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την διάνοιξη του δρόμου και τον απεγκλωβισμό των συμπολιτών μας.''

Από το Γραφείο Τύπου


της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας