4 Μαρ 2015

Π.Ε. Δράμας: Μια νέα εποχή για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού'

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού αποτελεί στολίδι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την Π.Ε. Δράμας έχει θέσει ως στόχο να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό υπό καθεστώς πλήρους νομιμότητας, διαφάνειας και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα της λειτουργίας του.


Για πρώτη φορά φέτος έπειτα από επίπονες προσπάθειες του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Γιώργου Παυλίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη το χιονοδρομικό κέντρο απέκτησε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και λειτουργεί νόμιμα. Στα πλαίσια επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων οι διαδικασίες μπορεί να είναι χρονοβόρες αλλά αποσκοπούν στην οριστική επίλυση και όχι στην υιοθέτηση πρόχειρων λύσεων.

Από την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου 2014 -2015 έως και σήμερα έχουν επιλυθεί προβλήματα που επί σειρά ετών λειτουργούσαν ανασταλτικά στη ομαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Το χρόνιο πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης αντιμετωπίσθηκε πλέον οριστικά. Επίσης, κατάλληλο συνεργείο προέβη σε εργασίες αποκατάστασης βλάβης του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους του αναβατήρα Σ.Α.1 (Γέτας-Χιονότρυπα) και ο αναβατήρας τέθηκε σε λειτουργία.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού είχε εγκαταλειφθεί. Σήμερα λειτουργεί, στο μεταβατικό διάστημα έως τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής οριστικού αναδόχου, με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας και υπό την εποπτεία μας ως κυρίων του έργου. Η επισκεψιμότητα  είναι αυξημένη δίνοντας σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει, μικρές και μεγάλες και βρίσκονται γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο, μια μεγάλη ανάσα. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, κ. Άγγελος Καλλίας σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχαρίστηση του για τα υψηλά ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων της περιοχής. Ενδεικτικό επίσης της επισκεψιμότητας υπήρξε το γεγονός ότι πλήθος ορειβατικών συλλογών, μεταξύ αυτών της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, καθώς και η Εθνική Ομάδα βρέθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού για τις προγραμματισμένες τους προπονήσεις.
           
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σε δηλώσεις του τόνισε : «Στόχος μας είναι να λειτουργήσει με επιτυχία και να εξυπηρετεί τους επισκέπτες χωρίς προβλήματα και να αξιοποιηθεί περαιτέρω μέσω διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων. Ο Περιφερειάρχης μας παρακολουθεί την συνολική εξέλιξη της πορείας του από κοντά».

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας


2 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

όλο αυτό είναι ένα κατάπτυστο άρθρο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!για την δική σας εγκυρότητα θα έπρεπε να ελέγχετε και όχι να δημοσιεύετε προπαγανδιστικά βίντεο..το χιονοδρομικό αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ρατρακ για το στρώσιμο των πιστών και μέρι πρότινος δεν είχε ούτε τουαλέτες(!!!)και εσείς δημοσιεύετε τις μαλακίες του Πατακάκη..το χιονοδρομικό όχι μόνο δεν έχει πολύ επισκεψιμότητα αλλά υπάρχει κίνδυνος να κλείσει στη μέση της σεζόν,λόγω αδιαφορίας της περιφέρειας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει..ξυπνήστε και αν θέλετε να βοηθήσετε να δημοσιεύετε άρθρα βάσιμα που βοηθούν και όχι άρθρα που προπαγανδίζουν για να μας χαϊδεύει τα αυτιά ο κ.Πατακάκης και ο κάθε Πατακάκης..!

Μέντωρ είπε...

Όπως φαίνεται τόσο στον τίτλο όσο και στο κείμενο, είναι επίσημο δελτίο τύπου της ΠΕ Δράμας. Δε προπαγανδίζουμε οτιδήποτε. Δημοσιεύουμε τα δελτία τύπου και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Δημοσιεύουμε το σχόλιό σας παρότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στον ιστότοπό μας. Ευχαρίστως να μας στείλετε κάποιο δικό σας σχετικό άρθρο να το δημοσιεύσουμε.