11 Δεκ 2014

Κάδοι ανακύκλωσης στην Ξάνθη – Ήρθαν 4 απορριμματοφόρα και 850 μπλε κάδοι

Στην εποχή της ανακύκλωσης αναμένεται να περάσει η Ξάνθη το 2015, τοποθετώντας μπλε κάδους σε όλη την πόλη και θέτοντας σε λειτουργία 4 απορριμματοφόρα οχήματα αποκλειστικά για τη συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.


Ήδη από την Τρίτη κατέφτασαν στην πόλη 850 μπλε κάδοι, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει δρομολογηθεί για τα νέα απορριμματοφόρα. Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου, ξεκίνησε μια καταγραφή όλων των συμβατικών κάδων που βρίσκονται τοποθετημένοι μέσα στην πόλη, προγραμματίζοντας τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι αλλά και τα σημεία από τα οποία θα απομακρυνθούν συμβατικοί, για την αποσυμφόρηση περιοχών.

Η ανακύκλωση προβλέπεται να λάβει σάρκα και οστά μέσα στον Ιανουάριο του επόμενου έτους, όταν και θα τεθεί σε λειτουργία το ΚΔΑΥ Ξάνθης, δηλαδή το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

“Έχουμε παραλάβει περίπου 850 κάδους, περιμένουμε εντός των ημερών να ολοκληρωθεί και η διαδικασία με τα οχήματα, 4 νέα οχήματα, και υπολογίζουμε ότι αρχές του 2015 θα ξεκινήσει η διαδικασία να μπουν οι κάδοι σε κάθε σημείο της πόλης για να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες όσον αναφορά το θέμα της ανακύκλωσης γιατί είναι ένα σημαντικό θέμα και ήδη έχουμε αργήσει” αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χασάν Ογλού Φερντούν, εξηγώντας πως “η ανακύκλωση είναι κάτι που πρέπει να το μάθει και το παιδί μας, ο καθένας μας, να μπει στη ζωή μας. Είναι ένα σημαντικό πράγμα και εύχομαι με αυτό τον τρόπο να αλλάξουμε τις συνήθειες μας”.

Εκστρατεία ενημέρωσης
Παράλληλα με την τοποθέτηση των κάδων, το Τμήμα Καθαριότητας προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τη λειτουργία των μπλε κάδων, και πιο συγκεκριμένα σχετικά με το τί πρέπει να πετούν εντός αυτών οι πολίτες.

“Οι κάδοι θα μπουν σε διάφορα σημεία, έχουμε κάνει ήδη έναν σχεδιασμό. Γίνεται καταμέτρηση των κάδων που υπάρχουν και βλέπουμε τι δρομολόγιο κάνει το κάθε απορριμματοφόρο και σύμφωνα με εκείνο θα δούμε που θα συμπληρώσουμε μπλε κάδους και που θα αφαιρέσουμε από τους υπάρχοντες. Στα κεντρικά σημεία υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ανακύκλωση παρά για σκουπίδια” σημειώνει ο κ. Φερντούν, για να προσθέσει πως “θα υπάρξει ενημέρωση και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ανεξάρτητα από την ετικέτα που δείχνει τι ακριβώς πρέπει να ρίξουμε και εμείς ως Υπηρεσία πρέπει να δώσουμε την ενημέρωση με τον καλύτερο τρόπο για να καταλάβει ο κόσμος τι πρέπει να πετάει”.