11 Δεκ 2014

Σε ισχύ η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Περιττή είναι πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των ανέργων που θέλουν να ανανεώσουν την κάρτα τους στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ, καθώς, εδώ και λίγες ημέρες, ο Οργανισμός εφαρμόζει την ανανέωση ηλεκτρονικά, μέσω του site του ΟΑΕΔ, από τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.


Συγκεκριμένα, στο προφίλ των περίπου 800.000 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, εφόσον έχουν λάβει από το ΚΠΑ τον ειδικό κλειδάριθμο που επιτρέπει την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορούν να δουν την επιλογή «Ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας».

Η ηλεκτρονική ανανέωση θα αποδεσμεύσει  περίπου 1.000 υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μέχρι στιγμής απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας και κάποιοι εξ αυτών θα μπορούν να απασχοληθούν σε άλλους τομείς, όπως οι δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων.

Οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν ουσιαστικά να κάνουν ατομικό σχέδιο δράσης για κάθε άνεργο και παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίας με στόχο την ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας, ωστόσο ο χρόνος αναμονής για την εν λόγω διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ώρες ή και μέρες.


newmoney.gr