3 Νοε 2014

Νέες διαρρήξεις στο Παληό, έδειραν τον ένα δράστη

Νέα περιστατικά διαρρήξεων σημειώθηκαν το Σάββατο σε μονοκατοικίες στο Παληό, αναστατώνοντας τους κατοίκους του οικισμού. Οι διαρρήκτες είχαν να επισκεφτούν το Παληό από το τέλος Αυγούστου του 2014. Για δύο περίπου μήνες δεν είχαν επιστρέψει καθώς οι διαρρήξεις του Αυγούστου δεν είχαν εξιχνιαστεί.


Στα περιστατικά που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αναφέρονται δύο διαρρήξεις από τις οποίες οι δράστες πήραν χρυσαφικά, ενώ μία 3η διάρρηξη έμεινε στην απόπειρα, καθώς περίοικος είδε το δράστη, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτόν, τον έδειρε, με αποτέλεσμα οι συνεργοί του να τον τραβήξουν να τον γλυτώσουν κι όλοι μαζί η ομάδα ν΄ αποχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία προκύπτει ότι: οι διαρρήξεις (2) και η απόπειρα (1), έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Η ομάδα αποτελούνταν από τέσσερα άτομα. Κινούνταν κατά πάσα πιθανότητα με ένα Άλφα Ρομέο χρώματος ασημί. Δύο από τους δράστες έμπαιναν μέσα στη μονοκατοικία στοχεύοντας κατά προτεραιότητα στα χρυσαφικά, ένας άλλος περίμενε έξω από την περίφραξη του σπιτιού κι ό 4ος μέσα στο αυτοκίνητο. Γι΄ αυτό και στο τρίτο περιστατικό στο Παληό το Σάββατο οι συνεργοί γλίτωσαν τον έναν δράστη την ώρα που αυτός δέχονταν την επίθεση από περίοικο.

Η ασφάλεια Καβάλας διενεργεί την σχετική προανάκριση, ενώ το γεγονός έχει κυκλοφορήσει στην ευρύτερη περιοχή του Παληού, κάνοντας του οικισμού ν΄ ανησυχούν από την μια, να παίρνουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας από την άλλη.