15 Μαΐ 2014

Παρουσίαση μέρους του Προγράμματος της παράταξης «Πόλη + Ζωή»

Στο σύντομο χρονικό διάστημα των μόλις 3,5 ετών που στο τιμόνι του δήμου Δράμας βρίσκεται ο Κυριάκος Χαρακίδης, υλοποιήθηκαν έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μ’ αυτό το γνώμονα, θα συνεχίσει να πορεύεται η παράταξη «Πόλη + Ζωή» και στην επόμενη θητεία της, προκειμένου να φτάσει τη Δράμα, την πόλη της ζωής μας, στην κορυφή.


Μέρος του προγράμματος και συγκεκριμένα τις θέσεις της παράταξης στους τομείς υποδομών εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας, χωροταξίας, περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και αγροτικής ανάπτυξης, παρουσίασε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, Φώτης Νικολαΐδης:

«Υλοποιήσαμε έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που ήδη απολαμβάνουν οι δημότες μας, γιατί τους το οφείλαμε. Μετά από πολλά χρόνια απραξίας, το δικαιούνταν οι Δραμινοί να έρθει κάποιος που να έχει τις γνώσεις, την ικανότητα και τη θέληση να πάει τη Δράμα μπροστά. Κι αυτός ήταν ο Κυριάκος Χαρακίδης.

Κι αυτό ακριβώς έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να κάνουμε και στην επόμενη θητεία μας ως δημοτική αρχή: Να συνεχίσουμε να μην αφήνουμε ούτε μια ευκαιρία να πάει χαμένη, ώστε –σε πείσμα των καιρών- να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα υποδομής και ανάπτυξης. Γιατί αυτή είναι η παράταξή μας. Μια παράταξη με όραμα, μία παράταξη με πρόγραμμα.

Ένα πρόγραμμα, με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στις υποδομές εκπαίδευσης, που ως στόχο έχουν -μεταξύ άλλων, την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων του δήμου, τη δημιουργία εργαστηρίων πληροφορικής σε όλες τις σχολικές μονάδες και επίσης αύλειους χώρους, απόλυτα φιλικούς απέναντι στους μαθητές.

Ένα πρόγραμμα με προτάσεις για τους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, αντάξιες με το όνομα και την ιστορία της Δράμας: της πόλης του αθλητισμού και του πολιτισμού (παράδοση Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου, ανακατασκευή του Τεμένους της Πλατείας Δικαστηρίων και μετατροπή του σε Δημοτική Πινακοθήκη, ανακατασκευή κτηρίου της Παλιάς Ασφάλειας για να στεγάσει το Κέντρο Νεότητας, κατασκευή Κλειστού Προπονητηρίου στο Κραχτίδη, κατασκευή νέων κερκίδων στο πρώην Εθνικό κτλ).

Ένα πρόγραμμα για μια πόλη λειτουργική, για μια πόλη φιλική προς τους δημότες, για μια πόλη με υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής (ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων εντός κι εκτός πόλης, κατασκευή χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων κτλ)

Ένα πρόγραμμα, που στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του έχει τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς (αναπλάσεις των κέντρων των κοινοτήτων, ενίσχυση πρωτογενή τομέα κτλ).

Δεν πρόκειται για μια λίστα υποσχέσεων. Το πρόγραμμά μας είναι ο λόγος μας, είναι η δέσμευσή μας. Άλλωστε, αποδείξαμε ήδη ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας. Γι’ αυτό και στις 18 του Μάη ψηφίζουμε «Πόλη + Ζωή». Ψηφίζουμε Κυριάκο Χαρακίδη».

  

Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr
Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4