10 Μαΐ 2014

Ομιλία Κυριάκου Χαρακίδη στην Καλλίφυτο: «Στο επίκεντρο οι κοινότητες και οι οικισμοί»

Τη δημοτική κοινότητα Καλλιφύτου, επισκέφτηκε το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», Κυριάκος Χαρακίδης. Πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, προκειμένου να τον υποδεχθεί.


Ο σημερινός και αυριανός δήμαρχος Δράμας, στο πλαίσιο της ομιλίας του μίλησε για τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΔ που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη κοινότητα, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι η κατασκευή και συντήρηση φρεατίων, οι παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης στο σχολείο και στην άκρη του χωριού και η ενεργοποίηση δεύτερης εφεδρικής γεώτρησης προϋπολογισμού 50.000€. Κατασκευάστηκε επίσης δεξαμενή 600m3 και τοποθετήθηκε μεταλλική δεξαμενή 160m3 στη μέση της παλαιάς σημερινής δεξαμενής και ζωνοποιήθηκε το δίκτυο.

Εκτός όμως από τα έργα που εκτελέστηκαν από τη ΔΕΥΑΔ, εξίσου σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις του δήμου στην περιοχή της Καλλιφύτου. Επεκτάθηκε το δίκτυο της ΔΕΗ, μετατοπίστηκαν στύλοι και ηλεκτροδοτήθηκε το εξωκκλήσι της Παναγίας. Συντηρήθηκε και βελτιώθηκε το κοινοτικό κατάστημα, κατασκευάστηκαν τουαλέτες στο χώρο των κοιμητηρίων και στέγαστρα στις στάσεις των αστικών λεωφορείων. 

Οι νεαροί κάτοικοι της Καλλιφύτου, παίζουν πια με ασφάλεια στις δύο νέες παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν με σύγχρονες προδιαγραφές. Στα έργα που παρέδωσε η παρούσα δημοτική αρχή, είναι επίσης η σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης, η ονοματοδοσία και τοποθέτηση πινακίδων στις οδούς, η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην είσοδο του χωριού και γενικότερα έργα οδοποιίας στην περιοχή, συνολικού κόστους μεγαλύτερου των 200.000€.


Στα μελλοντικά σχέδια της παράταξης «Πόλη + Ζωή», όπως δήλωσε ο Κυριάκος Χαρακίδης, είναι η ανάπλαση και αξιοποίηση του Πλατανόδασους, ως χώρου αναψυχής, παρά τα προβλήματα λόγω μη οριοθέτησης του χειμάρρου. Θα επεκταθεί επίσης το ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού, βάσει του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, ενώ θα συνδεθεί οδικά η Καλλίφυτος με τη Χωριστή. 

Επίσης θα επεκταθεί το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό παλιννοστούντων.  Εντάχθηκε ήδη στο πρόγραμμα Leader –και μένει να κατασκευαστεί, γήπεδο 5Χ5, προϋπολογισμού 150.000€, ενώ θα κατασκευαστεί στέγαστρο στις κερκίδες του γηπέδου. Σύντομα μάλιστα, θα παραληφθεί από το δήμο το έργο κατασκευής του νηπιαγωγείου που ξεκίνησε η περιφέρεια, με σκοπό να ολοκληρωθεί.