26 Σεπ 2013

Δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του Δήμου Δράμας

Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση των συνδημοτών μας το πρόγραμμα τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται από το Δήμο Δράμας με την κοινωνική υπηρεσία σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και τη Vodafone το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής ιατρικής για τους Δημότες. 


Μετά το Σιδηρόνερο, το Μαυρόβατο, τη Νέα Σεβάστεια, τα Κουδούνια, το Μοναστηράκι και άλλες περιοχές του Δήμου μας όπου εξετάσθηκαν εκατοντάδες Δραμινοί, το πρόγραμμα έκανε στάση στην κοινότητα Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προσήλθαν αρκετοί κάτοικοι της κοινότητας κάνοντας χρήση του δωρεάν προγράμματος του Δήμου μας. Στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων, έγινε μέτρηση ζαχάρου, καρδιογράφημα, μέτρηση της πίεσης, τεστ οξυμετρίας, εξετάσεις σπιρομέτησης κ.ο.κ.
   
Το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου που για λόγους οικονομικούς ή λόγους απόστασης δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αυτής της μορφής. Μέσω του προγράμματος στόχος είναι να αξιοποιηθεί η τηλεϊατρική προκειμένου να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας ακόμη και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων, περιοχών που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Η ανταπόκριση μάλιστα των συμπολιτών μας αποδεικνύει ότι η υλοποίηση του προγράμματος έρχεται να καλύψει μία σημαντική κοινωνική αναγκαιότητα και για το λόγο αυτό ο Δήμος Δράμας θα συνεχίζει να το υλοποιεί φροντίζοντας να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ωφελουμένων συνδημοτών μας.