26 Σεπ 2013

Ο Δήμος Δράμας γνωστοποιεί ότι ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας διάρκειας πέντε μηνών.

Ο Δήμος Δράμας γνωστοποιεί προς τους ενδιαφερόμενους ότι ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας διαρκείας πέντε μηνών. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου στην σελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.


Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι άνω των 18 ετών μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την κατάταξη σε 10.000 θέσεις (μόνο υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε πρώτη φάση) ανά την Ελλάδα.
           
Ο Δήμος της Δράμας είναι ένας από τους επιβλέποντες φορείς και θα συνδράμει στην παροχή εξυπηρέτησης κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων μέσω του παραρτήματος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο ισόγειο του Δημαρχείου, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Το σύνολο των θέσεων που προκηρύχτηκαν για το νομό Δράμας είναι 107. Από αυτές οι 8 θέσεις αφορούν την περιφερειακή Ενότητα Δράμας 12 θέσεις το Δήμο Δοξάτου, 10 θέσεις στο Δήμο Νευροκοπίου, 4 θέσεις στο Δήμο Παρανεστίου, 11 θέσεις στο Δήμο Προσοτσάνης και 62 στο Δήμο Δράμας.

Δικαιούχοι είναι οι :
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεικών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
• Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
•Εγγεγραμμένοι μακρόχρονα άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
•Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Η μοριοδότηση γίνεται με βάση :
• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενος με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της παρούσας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
• Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
• Ηλικία
• Αριθμός ανήλικων τέκνων

Τα δικαιολογητικά δεν θα υποβληθούν με την κατάθεση της αίτησης, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναγράφονται ρητώς στην πρόσκληση.


Οι οικονομικές απολαβές που θα λάβουν όσοι επιτύχουν την πρόσληψή τους και είναι άνω των 24 ετών, είναι 19,6 ευρώ την ημέρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές ενώ όσοι είναι κάτω των 24 ετών θα λάβουν 17.1 ευρώ την ημέρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές.