26 Σεπ 2013

Άνοιξε η αίτηση για τις 10000 προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Άνοιξε η αίτηση για τις 10000 προσλήψεις στον ΟΑΕΔ δείτε που θα κάνετε αίτηση και τους όρους του προγράμματος.


Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε με προκήρυξη του την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 10000 προσλήψεις με 5μηνα ανέργων σε δημόσιους φορείς. Ποια είναι τα δικαιολογητικά , που θα προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, ποια τα κριτήρια που θα γίνουν οι προσλήψεις , αλλά και σε ποιους δήμους και φορείς θα προσληφθούν οι άνεργοι σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις για τις 10000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ με 5μηνα θα γίνουν ηλεκτρονικά στο oaed.gr αλλά και στα ΚΕΠ

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, για τα 5μηνα, εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά σήμερα 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ , στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: 1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. 2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς 3.    εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 4.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 5.    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δικαιολογητικά για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, οι β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

κάντε αίτηση στον ΟΑΕΔ εδώ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

6.1    Οι άνεργοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Επιβλέποντες Φορείς του Κεφαλαίου 4, κατατάσσονται σε Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια: 1.    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2.    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της παρούσας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3.    Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4.    Ηλικία
5.    Αριθμός ανήλικων τέκνων.
6.2    Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Για τους υποψήφιους συμμετέχοντες, που κατά τη διαδικασία ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει λόγος αποκλεισμού, εφαρμόζεται η διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού.

α. Σε περίπτωση που μόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων της κατηγορίας 1 της παρ. 5.1 αιτηθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα, τότε προστίθενται στην μοριοδότησή του και τα μόρια της ανεργίας του/της συζύγου του.

β. Στην περίπτωση της 4*κ Επισήμανσης της παρ. 5.1, κατά την οποία, εκ των δύο ανέργων συζύγων που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως ωφελούμενοι, ο ένας ανήκει και σε μία από τις λοιπές κατηγορίες (3,4,5), τότε η παραπάνω προσαύξηση της περίπτωσης α για τον άλλο σύζυγο δεν ισχύει, και λαμβάνεται υπόψη για τη μοριοδότησή μόνο το χρονικό διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας του.

γ. Το εισόδημα (δηλωθέν - προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων - απαλλασσόμενο και αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενο) ως μοριοδοτούμενο κριτήριο προκύπτει από το «Εισόδημα Επιβολής Εισφοράς» (Πίνακας Γ2 Εκκαθαριστικού Σημειώματος) του οικονομικού έτους 2013 (εισοδήματα έτους 2012)1. Όσοι δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης φόρου εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012 (εισοδήματα έτους 2011), θα συμπληρώσουν το αντίστοιχο πεδίο στην ηλεκτρολ'ΐκή αίτηση. ι Αντί του εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα του οικονομικού έτους 2012, εφόσον μέχρι τη λήξη τικ προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης στο πλαίσιο της Πράξης, 5 έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις φορολονίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 από την Γ.Γ.Π.Σ., για το σύνολο των ωφελούμενων φορολογουμένων.

δ. Ως ατομικό εισόδημα νοείται το εισόδημα ιου υπόχρεου; αε περίπτωση που υποβάλει μόνος του σε φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος).

ε. Ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το εισόδημα του υποχρέου, της συζύγου του και των εξαρτωμένων μελών του.

στ. Ανήλικο θεωρείται το παιδί το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 18" έτος της ηλικίας του μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (11/10/2013). Στα τέκνα του ανέργου συμπεριλαμβάνονται και όσα γεννήθηκαν από άλλο ή άλλους γάμους καθώς και τα εκτός γάμου γεννηθέντα τέκνα για τον πατέρα άνεργο τα οποία είναι νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα από αυτόν.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια της συνεχόμενης ανεργίας και της ηλικίας λαμβάνονται με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι πληροφορίες για το κριτήριο του εισοδήματος λαμβάνονται με ηλεκτρονικό τρόπο αυτεπάγγελτα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Για τη διαπίστωση του πέμπτου κριτηρίου (ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ), οι δυνητικοί ωφελούμενοι υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 7.2.1γ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΑΕΔ

7.1.1 Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την κατάρτιση του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικά τρόπο την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποβολή αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται  του ανέργου από τη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και, κατά συνέπεια, από τη διαδικασία προσλήψεων που υλοποιείται βάσει αυτού.

7.1.2    Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται στον ΟΑΕΔ μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση, δηλαδή από 26/9/2013 έως 11/10/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της ηλεκτρονικής αποστολής της στον Ο.Α.Ε.Δ. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

7.1.3    Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.1599/1986 όσον αφορά στα στοιχεία που περιλαμβάνονται και αναφέρονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται από τον άνεργο στην ηλεκτρονική αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

7.1.4. Ο άνεργος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης. Ειδικότερα, υποχρεούται να συμπληρώσει με ακρίβεια τα οικεία πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης με τα στοιχεία που ορίζονται στην παρούσα πρόσκληση και αντιστοιχούν σε προσωπικά στοιχεία, κριτήρια κατάταξης και προτιμήσεις φορέων.

7.1.5    Η αίτηση συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας Πρόσκλησης.

7.1.6    Ο άνεργος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία (1) μόνο ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στην οποία συμπληρώνει υποχρεωτικά:

την ενότητα «Προσωπικά Στοιχεία» και ειδικότερα τα πεδία «Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατρός», «ΑΔΤ/Α.Δ.», «ΑΦΜ» και «ΑΜΚΑ».

την ενότητα «Κριτήρια Κατάταξης» στην οποία δηλώνει υποχρεωτικά τον «Αρ. Δελτίου Ανεργίας», την «Ημερ. Γέννησής» του, το «ΑΦΜ» μέσω του οποίου θα γίνει η διαπίστωση του εισοδήματος του από την Γ.Γ.Π.Σ. Εφόσον α) έχει ανήλικα τέκνα ή/και άνεργο/-η σύζυγο, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων του ή/και τον αριθμό δελτίου ανεργίας συζύγου στα αντίστοιχα πεδία («Αρ. Ανήλικων Τέκνων» και «Αρ. Δελτίου Ανεργίας Συζύγου») και β) το πεδίο «πτυχιούχος ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα». Τα κριτήρια κατάταξης και ο τρόπος βαθμολόγησης αυτών περιγράφονται αναλυτικά στο Κεφάλαιο 6 της παρούσας Πρόσκλησης. την ενότητα «Ειδικότητα - Επιβλέποντες Φορείς Προτίμησης» στην οποία επιλέγει την -μοναδική- ειδικότητα πρόσληψης, δηλαδή Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, καθώς και μέχρι τρεις (3) επιβλέποντες φορείς κατά σειρά προτίμησης/ στους οποίους επιθυμεί να προσληφθεί. -     

Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων - δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με μία μόνο νέα αίτηση, η οποία υποβάλλεται, σε αντικατάσταση της προηγούμενης που ακυρώνεται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, δηλαδή έως και τις 11/10/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή.

7.1.7 Μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής ο άνεργος μπορεί να εκτυπώσει την ηλεκτρονική του αίτηση, στην οποία περιλαμβάνεται ο κωδικός αριθμός καθώς και η ημερομηνία και ώρα της ηλεκτρονικής υποβολής.

7.2 ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

7.2.1 Στις περιπτώσεις που οι δυνητικά ωφελούμενοι είναι:

α) άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και οποιοδήποτε άλλο σχετικό παραστατικό, όπως οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας, πρόσφατο εκκαθαριστικό από την αρμόδια ΔΟΥ, διαζευκτήριο, από τα οποία προκύπτει ότι είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας.

β) άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα, που επιθυμούν να προσληφθούν με βάση την παρούσα Πρόσκληση χωρίς ταυτόχρονα να εντάσσονται τουλάχιστον σε μία από τις υπόλοιπες κατηγορίες της παρ. 5.1 (1. μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 2. μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, 3. νέοι 18-29, 4. μακροχρόνια άνεργοι), υποχρεούνται να υποβάλουν επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους ή να διαθέτουν σχετική βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους. Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να διαθέτουν: ο βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου ο βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων ή άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπου απαιτείται, που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με το άρθρο 54 του Π.Δ. 38/2010 (ΦΕΚ 78/Α') και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επισημαίνεται ότι η προσκόμιση του τίτλου σπουδών στο πλαίσιο της Πράξης καλύπτει- την προϋπόθεση συμμετοχής τη ς κατηγορίας 5 της παραγράφου 5.1 της παρούσας Πρόσκλησης και δεν λαμβάνεται υπόψη ως τυπικό προσόν για την πρόσληψη σε θέση ειδικότητας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.

Η μη προσκόμιση των δικαιολογητικών στις ανωτέρω περιπτώσεις α και β επιφέρει τον αποκλεισμό των υποψηφίων.

γ) Στις περιπτώσεις που δυνητικοί ωφελούμενοι άνεργοι όλων των κατηγοριών της παραγράφου 5.1 έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα, υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του εξαμήνου που προηγείται της λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, στο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.

Η μη προσκόμιση του πιστοποιητικού στην προκειμένη περίπτωση δεν επιφέρει τον αποκλεισμό τους ως ωφελουμένων από τον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, αλλά στερούνται της μοριοδότησης του σχετικού κριτηρίου κατάταξης (ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ).

Τα παραπάνω υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή μέσω νομίμου αντιπροσώπου (με εξουσιοδότηση) μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης, στο ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι.

7.2.2    Ο αρμόδιος χειριστής της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) παραλαμβάνει το εμπροθέσμως κατατεθέν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το ελέγχει και ταυτόχρονα ενημερώνει (για την έγκριση ή μη) του πεδίου «Αρ. Ανήλικων Τέκνων» στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού, επαληθεύοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες που έχει συμπληρώσει ο άνεργος. Το ίδιο πραγματοποιεί και για όλα τα δικαιολογητικά που κατατίθενται από ί. την κατηγορία 2 της παρ. 5.1 και ii. την κατηγορία 5 (άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) οι οποίοι δεν εντάσσονται σε καμία από τις υπόλοιπες κατηγορίες της παρ.5.1.

7.2.3    Όλοι οι λοιποί δυνητικοί ωφελούμενοι της παραγράφου 5.1 που δεν ανήκουν στην κατηγορία του αρχηγού μόνογονεϊκής οικογένειας, δεν έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα, και είναι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που εντάσσονται και σε άλλη κατηγορία του Κεφ. 5 (1,2,3,4), δεν απαιτείται να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) του Ο.Α.Ε.Δ.