27 Σεπ 2013

Παρανέστι Δράμας: Δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι γονείς των μαθητών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Παρανεστίου, δεν στείλανε τα παιδιά τους στο μάθημα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους γονείς που τα παιδιά τους μεταφέρονται με ταξί από γειτονικούς οικισμούς.


Όλα αυτά, καθώς δεν υπήρξε λύση για την μεταφορά των μαθητών, αφού η νέα ΚΥΑ υποχρεώνει τους γονείς να αναλάβουν τη μετακίνηση των παιδιών τους και αποπιείτε την ευθύνη της μεταφοράς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γονείς «να οδηγηθούν σε αναγκαστική εσωτερική μετανάστευση για να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση “στη δωρεάν παιδιά”, να επωμιστούν το οικονομικό και χρονικό κόστος της μεταφοράς τους, οι γονείς να κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες του νόμου αν τα παιδιά τους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη βασική εκπαίδευση».

Οι γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου, ζητούνε από τους κυβερνόντες και υπευθύνους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν ως πολιτεία τη λύση στη μεταφορά των μαθητών όπως βρέθηκε και σε άλλες περιοχές.


Θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι άλυτο αλλά χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση που να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες της κάθε περιοχής. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους γονείς των παιδιών που μεταφέρονται, αφορά όλη την κοινωνία του Παρανεστίου που βιώνει τα τελευταία χρόνια μια κοινωνική απομόνωση.