12 Απρ 2012

Ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση (Μέρος Γ΄)


Κι αφού βάψαμε τα πασχαλινά μας αυγά, θα πρέπει κάπου να τα τοποθετήσουμε αλλά και να τα αναδείξουμε! Δεν χρειάζεται να αγοράζετε κάθε χρόνο πιατέλες και καλαθάκια. Δείτε δέκα υπέροχους και απλούς τρόπους για να δημιουργήσετε μόνοι σας τα καλαθάκια ή να διακοσμήσετε τα ήδη υπάρχοντα, δίχως να ξοδευτείτε! 




1) Φτιάξτε την δική σας “φωλιά” με λωρίδες από χαρτόνι! Τόσο απλά!



2) Ένα βαθύ πιάτο και μία όμορφη κλωστή αρκούν για να δώσουν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!



3) Αν έχετε ήδη κάποια απλά καλαθάκια και θέλετε να τα ανανεώσετε, μπορείτε να κολλήσετε φύλλα, λουλούδια ή ένα ύφασμα για να δώσετε μία πιο γιορτινή εμφάνιση!



4) Με την προσθήκη μίας μεγάλης κορδέλας και μερικών χόρτων, ένα ψάθινο καλάθι γίνεται στολίδι! Μπορεί να κρεμαστεί πίσω από τις καρέκλες.



5) Όταν τα αυγά είναι εντυπωσιακά και έχουν ιδιαίτερα σχέδια, τότε ένα απλό καλαθάκι από μπεζ χαρτόνι είναι ιδανικό! (Μπορείτε να βρείτε ιδέες για πιο καλλιτεχνικά και πρωτότυπα αυγά εδώ).



6) Ένα κατάλευκο καλάθι γίνεται πασχαλινό με λίγα χάρτινα, χρωματιστά άνθη!



7) Το πράσινο βελουτέ χαρτόνι "ντύνει" πολύ ωραία το καλάθι και γίνεται ένα αριστούργημα! Θυμίζει το χορτάρι της φύσης και διακοσμείται με ένα λουλούδι!



8) Ένα ασημί σπρέι και πολύχρωμα χορτάρια δίνουν κομψότητα σε ένα καλάθι. Πειραματιστείτε με διάφορα παστέλ και μεταλλικά χρώματα για να δημιουργήσετε ένα χρώμα που θα συμπληρώσει την σύνθεση στο τραπέζι σας.



9) Ακόμη και μία συνηθισμένη αυγοθήκη μπορεί να μετατραπεί σε καλαθάκι!



10) Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να τοποθετήσετε τα πασχαλινά αυγά στα καλαθάκια, μπορείτε να δημιουργήσετε δικές σας χάρτινες τσάντες με σατέν χερούλι, στολισμένες με λουλούδια!



Για να διακοσμήσετε περισσότερο το σπίτι σας, δείτε τις ιδέες μας για τους εσωτερικούς χώρους εδώ και για την εξώπορτα εδώ.

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!