24 Φεβ 2012

Χαρά Κεφαλίδου : Υπόθεση Μαρμαροδομής - Κρίμα να ταλαιπωρούνται οι 60 συμπολίτες μας

Η υπόθεση της Μαρμαροδομής  είναι γνωστή σε όλη την κοινωνία της Δράμας. Πριν από έξι μήνες η κυρία Κεφαλίδου ενημερώθηκε για το θέμα με κάθε λεπτομέρεια από το προεδρείο των εργαζομένων. Από τότε έχει ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. 


Έγινε συνάντηση των εργαζομένων του προεδρείου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Παντελή Οικονόμου, συσκέψεις με την νομική υπηρεσία του Υπουργείου και το τελευταίο δίμηνο στενή συνεργασία και με τον Υπουργό Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο και τους νομικούς συμβούλους του, ώστε να βρεθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα.

Το θέμα έπρεπε καταρχήν να γίνει γνωστό και κατανοητό για να συναινέσει το Υπουργείο στην επίλυσή του. 

Εξήντα συμπολίτες μας καλούνται να πληρώσουν στο Ελληνικό Δημόσιο, πέραν της πραγματικής οφειλής τους, ένα υπέρογκο για τα σημερινά δεδομένα ποσό εξαιτίας των πρόσθετων φόρων που τους επιβλήθηκαν αδίκως.

Η Βουλευτής γνωρίζοντας την εύλογη αγωνία τους, ειδικά τη δύσκολη αυτή εποχή, θέλει να τους ενημερώσει ως προς την πρώτη θετική εξέλιξη που υπάρχει. Αφορά τη σημαντική μείωση των πρόσθετων φόρων από 174% σε 60%.  Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστέλλεται  απόφαση του Υπουργού Οικονομικών προς την αρμόδια ΔΟΥ Δράμας. 

Η προσπάθεια για την οριστική ρύθμιση του χρέους συνεχίζεται (κατάθεση τροπολογιών, σχετικών διατάξεων σε νομοσχέδια κλπ) παρά το δύσκολο κλίμα που υπάρχει για τα θέματα αυτά από την Τρόικα.

Η κυρία Κεφαλίδου δήλωσε ότι είναι κρίμα έξι και πλέον χρόνια να ταλαιπωρούνται 60 συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους εξαιτίας κακών χειρισμών, αστοχιών και κυρίως της αδιαφορίας με την οποία μέχρι σήμερα αντιμετωπίστηκε το θέμα.