24 Φεβ 2012

Ποδηλατόδρομος στη Δράμα ?

Διεξαγωγή έρευνας ερωτηματολογίου με θέμα «Ένταξη του ποδηλάτου  στο Δήμο Δράμας» στα πλαίσια της δράσης 

«Διερεύνηση της  δυνατότητας δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων στην  πόλη της Δράμας»


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν.Δράμας του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε. με Ομάδα Εργασίας που έχει συστήσει, διεξάγει έρευνα με θέμα: «Διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Δράμας». 

Σκοπός της δράσης είναι  η διερεύνηση της δημιουργίας ενός δικτύου ποδηλάτου μέσα στον αστικό ιστό παρέχοντας συνθήκες μέγιστης οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας.

Αναπόσπαστο μέρος της παραπάνω ερευνητικής διαδικασίας αποτελεί η διεξαγωγή έρευνας ερωτηματολογίου, όπου καλούνται οι κάτοικοι της Δράμας να συμμετάσχουν. 

Για διάστημα περίπου δυο εβδομάδων (1/3/2012-10/3/2012), μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ στη Δράμα, σε συνεργασία με εθελοντές από την Οικολογική Κίνηση και την Πρωτοβουλία Πεζών - Ποδηλατών Δράμας, θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης διεξάγοντας προσωπικές συνεντεύξεις σε περαστικούς. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν στην διαμόρφωση πρότασης για την δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου κορμού ποδηλάτου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Δράμας να συνεισφέρουν στην παραπάνω προσπάθεια αφιερώνοντας πέντε λεπτά από τον διαθέσιμο χρόνο τους.

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δράμας του ΤΕΕ- ΑΜ