30 Σεπ 2012

«Ετοίμαζαν πραξικόπημα πέρυσι το φθινόπωρο», Το «Βήμα», κυκλοφορεί με σενάριο που θα προκαλέσει σάλο


Σάλο αναμένεται να προκαλέσει δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος. Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» και σύμφωνα με την προαναγγελία, το περασμένο φθινόπωρο όταν τα πράγματα ήταν οριακά για τα πολιτικά και πολιτειακά πράγματα στην Ελλάδα, «θύλακες άρνησης της δημοκρατικής νομιμότητας» έφεραν το πραξικόπημα προ των πυλών.


Το σενάριο που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, αναφέρει ότι σημεία-κλειδιά που  ενίσχυσαν το σενάριο της εκτροπής ήταν:  Η περυσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και η  απόπειρα τμήματος των Ευελπίδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους

Οι αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, της παρέλασης.

Το δημοσίευμα θυμίζει ότι, λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Όπλων, για τις οποίες η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τώρα «θρυλείται» πως άτομο από τον εθνικιστικό χώρο, είχε τότε βολιδοσκοπηθεί από ομάδα αξιωματικών για το αν θέλει να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση  που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα.

Η προαναγγελία, του Βήματος καταλήγει ως εξής: «Η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε…».

(Η εικονογράφηση είναι από την εφημεριδα)

http://www.lifo.gr