18 Απρ 2012

Επιθέσεις δέχθηκαν και δέχονται οι Κοινωνικές και οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δ.Δράμας

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις που δέχθηκαν και δέχονται οι Κοινωνικές και οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, καθώς και οι συνάδελφοι δημοτικοί υπάλληλοι, για τις ακατανόητες και ανεξήγητες πράξεις από πλευράς της Υπηρεσίας της Επιτρόπου για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη.
 
Οι Υπηρεσίες και οι συνάδελφοι εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά και τις υποχρεώσεις τους και δεν ευθύνονται στο παραμικρό για τις καθυστερήσεις πληρωμής των ενταλμάτων των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των απόρων συνδημοτών μας.

Θεωρούμε ότι οι έλεγχοι από την πλευρά της Υπηρεσίας της Επιτρόπου είναι υπερβολικοί και εξοντωτικοί. Υπεισέρχονται σε θέματα τα οποία έχουν κριθεί εδώ και χρόνια από τα αρμόδια όργανα όπως το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το ΑΣΕΠ με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση των εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου.

Ως επιεικώς απαράδεκτη κρίθηκε και η πράξη της Επιτρόπου από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, μια πράξη με την οποία η ίδια έκρινε ως «ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ» το άρθρο 16 της Συλλογικής Σύμβασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ του 2010, αρνούμενη να εγκρίνει την καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του Δήμου Δράμας αναπτύσσοντας ένα απαράδεκτο νομικίστικο θεώρημα.

Στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγανάκτηση των συνδημοτών μας οι οποίοι δεν έλαβαν τις διατακτικές του Πάσχα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας χωρίς όμως οι υπηρεσίες να έχουν την παραμικρή ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Η υπομονή όλων εξαντλήθηκε. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν δυναμικά και δια της νομικής οδού.

Όσο για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των αιρετών μας αφήνουν πραγματικά αδιάφορους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κασκαμτζής Ιωάννης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κυριακίδης Αντώνης


1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

πες τα ρε Κασκαμτζάρα!!