8 Μαρ 2012

Πολιτική ομιλία Θωμά Μαργαρίτη : Το τοπικό κομματικό κατεστημένο ποτέ δεν με αποδέχθηκε


 Κατακλείστηκε από κόσμο το πολιτικό του γραφείο.

-Ζήτησε συστράτευση όλων γύρω από τη ΝΔ και τον αυριανό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

-Ανοιχτό κάλεσμα στον Μαργαρίτη Τζίμα να επανέλθει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας

-Να αναλάβει ό ίδιος ο Μ. Τζίμας πρωτοβουλίες στο κόμμα, ώστε να είναι υποψήφιος Βουλευτής


-Χρειάζεται ενότητα και συστράτευση όλων, ώστε να πάρει η ΝΔ ποσοστό 42% για να λάβει 2 έδρες στη βουλή.

Παρουσία 300 Δραμινών στελεχών και φίλων του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Θωμάς Μαργαρίτης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 6-3-2012 στο πολιτικό του γραφείο, συγκέντρωση, ενόψει των  επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Στην πολιτική ομιλία ο κ. Θ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μια αναδρομή στο παρελθόν και στους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε η χώρα μας στο δυσμενές αυτό οικονομικό τοπίο.

Ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους, αναζωπύρωσε τις ελπίδες όλων για ένα δυναμικό και παραγωγικό αύριο, για τον τόπο και τη χώρα, ενώ παράλληλα  κατέθεσε σειρά προτάσεων του που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη του υποβαθμισμένου εδώ και χρόνια νομού της Δράμας.

Στην ομιλία του ο κ. Θ. Μαργαρίτης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενότητα του χώρου και έκανε έκκληση για συστράτευση όλων των στελεχών, προκειμένου ο νομός να βγάλει 2 βουλευτές  στη βουλή και ειδικότερα προς τον κ. Μ. Τζίμα, όπως αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να επανέλθει στις τάξεις της ΝΔ με σκοπό να είναι υποψήφιος Βουλευτής, γιατί κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας από τον αυριανό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημαντικά σημεία της ομιλίας του κ. Θ. Μαργαρίτη

«Ζούμε σε εποχή απαξίας της πολιτικής και των πολιτικών. Δύσκολη περίοδος για την βουλή. Λάθη διαχρονικά από την μεταπολίτευση και μετά, διόγκωσαν το κράτος. Αναξιοκρατία, ρουσφέτια, ανάξιοι πολιτικοί που κοιτούσαν μόνο το συμφέρον τους  και τον πλουτισμό τους, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Επικράτησαν οι καταφερτζήδες . Οι νομοταγείς και οι καλόπιστοι ήταν ανόητοι, βλάκες και εύκολα θύματα που κανείς δεν τους προστάτευε.  Μαθαίναμε στα παιδιά μας να έχουν, αντί για προτερήματα, ελαττώματα, για να ζήσουν «έντιμα» στην Ελληνική Κοινωνία!  Και το αστείο είναι ότι όλα αυτά τα ξέραμε, αλλά τα αποδεχόμασταν ως αυτονόητα.  Μέχρι που έσκασε η φούσκα.  Στην αρχή πάθαμε σοκ.  

Μετά ήρθε η οργή και το μίσος, ακολούθησε ο πανικός.  Στον πανικό μας είχαμε δύο δρόμους να ακολουθήσουμε ή να τα παρατήσουμε και να  «αυτοκτονήσουμε» ή να σταθούμε στα πόδια μας και να πολεμήσουμε.  Με την ψήφιση του μνημονίου Νο2,  βάλαμε ζώνη ασφαλείας. Επιλέξαμε το μη χείρον, αν είναι βέλτιστο, αυτό θα το κρίνει η ιστορία.

Η Δράμας μας ακόμη και την εποχή της ευμάρειας έχανε συνεχώς έδαφος. Ήμασταν ο πλέον αποβιομηχανοποιημένος νομός. Ήμασταν νομός των παραρτημάτων. Ελάχιστα κερδίζαμε από την Κεντρική Διοίκηση, και τελευταία χρόνια χάσαμε και τα παραρτήματα!  Ζούμε ένα κατήφορο χωρίς τέλος! Σήμερα την εποχή της κρίσης τα πράγματα έγιναν τραγικά. Ήμασταν πρώτοι στην ανεργία και τώρα χαντακωθήκαμε εντελώς.

Δεν είχαμε παραγωγικό τομέα. Δεν λειτουργούσε σωστά ο πρωτογενής τομέας (Γεωργία- κτηνοτροφία). Τα δάση μας ανεκμετάλλευτα. Ο τουρισμός μας σε σπαργανώδη κατάσταση. Το Χιονοδρομικό μας, με ανεπαρκή οδικό άξονα, με παράγκες και παραπήγματα. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν λύθηκε ακόμη.  Η προσβασιμότητα στον ορεινό όγκο ανύπαρκτη. Μετά τη Σκαλωτή μέχρι το Δασικό χωριό δεν υπήρχε και δεν υπάρχει δρόμος. Πως θα αναδείξουμε έτσι το πλούσιο δάσος;

Μακριά από την Εγνατία οδό. Όταν χαράζονταν η Εγνατία πάνω από το Παγγαίο, όσοι ήταν τότε στα πράγματα ή δεν κατάλαβαν τι γίνεται ή δεν άσκησαν καμία πίεση για την εγκληματική σε βάρος της Δράμας ενέργεια, που μας οδήγησε στην απομόνωση , μας καταδίκασε στην αφάνεια, και ποιος ξέρει για πόσα χρόνια ακόμη…

Ο κάθετος άξονας Αμφίπολη- Δράμα, έγινε σαν το γιοφύρι της Άρτας. Όταν οι άλλοι κατασκεύαζαν ή κατασκευάζουν εμείς ασχολούμαστε ακόμα με μελέτες.

Πανηγυρίζαμε για το άνοιγμα του Τελωνείου της Εξοχής και έγινε μπούμερανγκ για μας.

Έχουμε Νοσοκομείο που υποβαθμίζεται χωρίς ΜΕΘ.  Τα στρατόπεδα έφυγαν, το Τελωνείο Δράμας θα ανήκει στη Δ/νση της Καβάλας, έφυγε η Στρατολογία, κλείνει η Εργατική Εστία και τόσα άλλα!

Η τουριστική προβολή του νομού μας -οργανωμένα όχι ευκαιριακά- ανύπαρκτη εντελώς!  Και όταν εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινήσαμε την Ονειρούπολη, την μεγαλύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια τουριστικής προβολής του νομού μας- έμπρακτα και όχι στα λόγια- όχι μόνο μείναμε χωρίς βοήθεια, αλλά δεχθήκαμε και μια απίστευτη πολεμική.  Εκτός από την αδιαφορία είχαμε μηνύσεις, επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, επεμβάσεις της Περιφέρειας, Ποινικές Διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος μου, αλλά τελικά αθωώθηκα, με τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Δράμας, γιατί δεν υπήρξε καμία παρανομία.
Φίλες και φίλοι

Αυτή είναι η κατάσταση,

Τι κάνουμε;

Πρώτον: Βάζουμε φραγμό στην υποβάθμιση, καμία υπηρεσία από τις ελάχιστες που έμειναν δεν φεύγει. Πρέπει να σταματήσουμε και εν ανάγκη, να κόψουμε αυτό το αόρατο χέρι, που από τη Δράμα τα οδηγεί όλα προς την Καβάλα. Περαιτέρω υποβάθμιση της Δράμας δεν θα ανεχθώ.
Δεύτερον: Διεκδικούμε ότι μπορεί να γίνει στη Δράμα. Τίποτα σε βάρος της.  Διεκδικούμε κατάργηση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας. Όχι κατανομές ίσες σε όλους τους νομούς. Περισσότερα στη Δράμα που έμεινε πίσω τόσα χρόνια.

Ανάπτυξη δυναμικής και τακτική Πελοπονησίων. Δηλαδή ενότητα όλων και επιμονή στην επίτευξη των στόχων.

Ανάδειξη τουριστικά της περιοχής. Να χαρακτηριστεί ο Νομός Τουριστικός  προορισμός για όλο το χρόνο!  Ονειρούπολη- Φαλακρό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους – Κυνηγετικός Τουρισμός, Εκκλησιαστικός Τουρισμός κλπ.

Ανάδειξη τοπικών παραγόμενων προϊόντων. Η πατάτα Νευροκοπίου, επώνυμο προϊόν με ταυτότητα, πρέπει να πωλείται από τους ίδιους τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες. Σημαντική η παρουσία των Ενώσεων Αγροτών στο Φωτολίβος. Εγκατάσταση μονάδας μεταποίησης της πατάτας στο Νευροκόπι. Ανάδειξη του δάσους και του ορεινού όγκου, Ανάπτυξη της Υλοτομίας.
Τρίτον: Προσπελασιμότητα (κάθετοι άξονες κλπ).  Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της επισκεψημότητας του νομού.

Η Εγνατία οδός να αναλάβει να ολοκληρώσει όλες τις μελέτες και να κατασκευάσει και τον Άξονα Δράμας- Αμφίπολη.

Έλευση του διευρωπαϊκού άξονα Ε61 ή Ε29 κοντύτερα στη Δράμα, με έξοδο στον κόμβο Εξοχής στην Ελευθερούπολη, που θα κάνει η Εγνατία ΑΕ.

Κατασκευή από την Εγνατία του άξονα Εξοχής- Δράμας, που ήταν στα αρχικά σχέδια και τελικά εγκαταλείφτηκε.

Δράμα- Καβάλα, κατασκευή δρόμου με παρακάμψεις των χωριών.

Θα μου πείτε όλα αυτά μπορούν να γίνουν σήμερα; Ναι φίλες και φίλοι. Απαιτείται να συνταχθεί ένα Ειδικό Τοπικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα από την κυβέρνηση, που θα είναι όλα αυτά ένα πακέτο κατά τα πρότυπα των Γρεβενών. Αν αυτό δεν γίνει, δεν θα έχουμε καμία τύχη.

Αυτό το Τοπικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα θα παλέψω να γίνει για τη Δράμα, αν με την αγάπη σας εκλεγώ βουλευτής, και ευελπιστώ ότι τη Δράμα θα τη δει, με καλύτερο μάτι, η κυβέρνηση του αυριανού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Φίλε και φίλοι,

Το τοπικό κομματικό κατεστημένο ποτέ δεν με αποδέχθηκε, αντίθετα με πολέμησε και με πολεμά με μανία και μίσος. Κανένας πολιτικός της Δράμας δεν πολεμήθηκε όπως πολεμήθηκα και πολεμούμε εγώ.

Φίλες και φίλοι,

Ποτέ δεν υποχώρησα.  Ποτέ δεν έσκυψα στις επιθέσεις, ούτε παρακάλεσα.  Το τοπικό κατεστημένο και οι δημοσιογραφικές γραφίδες τους. δεν με πτόησαν.

Είμαι όρθιος και πιο δυνατός, από κάθε άλλη φορά, να αγωνιστώ για τα συμφέροντα του νομού της Δράμας και όλων των Δραμινών- ανεξάρτητα τι ψηφίζουν- από τη νέα θέση του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία του αυριανού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Γιατί φίλες και φίλοι, θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, παρά την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να με συκοφαντήσουν στο κόμμα, όπως έκαναν πάντα.

Κυρίες και κύριοι

Η Νέα Δημοκρατία επιβάλλεται να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και η Δράμα να αποκτήσει δύο βουλευτές, που τόσο άδικα έχασε την δεύτερη έδρα.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να πάρουμε ποσοστό 42%

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μη χαθεί καμία ψήφος από την κεντροδεξιά στα άλλα κόμματα, που απέδειξαν στις δύσκολες στιγμές ότι, είτε είναι ανίκανα, όπως το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ή επιπόλαια που αρκούνται να γαργαλούν τα αυτιά των αφελών πολιτών, όπως είναι τα κόμματα της Αριστεράς.

Απαιτείται η συστράτευση όλων και καλώ από το βήμα αυτό,  τον βουλευτή Μ. Τζίμα να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να επανέλθει στις τάξεις της ΝΔ με σκοπό να είναι υποψήφιος βουλευτής, παρά τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκα σε προσωπικό επίπεδο από τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα βάζω ένα τέλος σ’ όλα αυτά και δεν θα απαντήσω ακόμη κι αν προκληθώ. Πάνω απ’ όλα απαιτείται η ενότητα μας και η πάλη όλων μας για το συμφέρον του νομού μας και της χώρας μας.

Επίσης καλώ όλα τα στελέχη  ή τους  ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν όπως  να πλαισιώσουν τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και να στηρίξουν τον αυριανό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.»