12 Δεκ 2011

Δήμος Δράμας : Ανοίγει προοπτικές η συνεργασία με το Δήμο Σμύρνης της Τουρκίας μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου της

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Σμύρνης Dr. Hakan Tartan στην Δράμα, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έγινε από τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη.

Οι δύο Δήμοι σε συνεργασία με Δήμο της Ρουμανίας είναι ήδη εταίροι στην υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος που αφορά την πολιτιστική ανάπτυξη των δύο περιοχών. Στην σύσκεψη του Σαββάτου διερευνήθηκαν προοπτικές συνεργασίας και σε άλλα προγράμματα της ΕΕ. 


Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη σταλεί   από το Δήμο Δράμας προς το Δήμο Σμύρνης πρόταση για συνεργασία στην ομάδα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων FP7, στα οποία η Τουρκία είναι ήδη επιλέξιμη.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε «Η συνεργασία που ξεκίνησε θα συνεχιστεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ονειρούπολης ώστε να γίνει γνωστή η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα και εκτός συνόρων. Οι δύο Δήμοι θα καταθέσουν και δεύτερη κοινή πρόταση για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. 

Με τέτοιου είδους δραστηριότητες αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κοινωνία είναι αυτή που μπαίνει μπροστά από την πολιτική. Οι κοινωνικές σχέσεις μας ενώνουν σε πολύ περισσότερα πράγματα, από αυτά που μας χωρίζουν. Εύχομαι την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων». Με την σειρά του ο Δήμαρχος Σμύρνης προσκάλεσε τον Δήμαρχο Δράμας στην Σμύρνη για επίσημη επίσκεψη.