12 Οκτ 2011

Καβάλα: Δημοτικό Συμβούλιο-κατά πλειοψηφία όχι στην εφεδρεία

Ομόφωνη απόφαση κατά της εφαρμογής στις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλου ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, για τον οποίο μίλησαν ο δήμαρχος Καβάλας, ο Θόδωρος Καλλιοντζής και ο Στάθης Εριφυλλίδης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας, οι οποίοι ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση κατά της εργασιακής εφεδρείας και να μην αποσταλούν στοιχεία με τα ονόματα εργαζομένων από το Δήμο Καβάλας.

Ο δήμαρχος Καβάλας απαντώντας δήλωσε, κατηγορηματικά, αντίθετος σε κάθε ιδέα εφαρμογής του μέτρου στο Δήμο Καβάλας τονίζοντας ότι «Ο Δήμος δεν μπορεί να υποστεί την παραμικρή μείωση προσωπικού». Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση θα είναι καταστροφική και θα κάνει το δήμο να μην μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντα του και να εφαρμόσει τις αρμοδιότητές του.

Ο Θεόδ. ΚαλλιοντζήςΟ επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Καλλιοντζής χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία ως «επαχθές μέτρο», δήλωσε την συμπαράστασή του στο αίτημα των εργαζομένων όσον αφορά στις ανάγκες του δήμου Καβάλας,εφόσον ο δήμος κάνει προσπάθειες με συμβάσεις και έκτακτο προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες του. Αλλά για το αίτημα των υπαλλήλων να μην αποσταλούν στοιχεία τόνισε ότι στο αίτημα της κυβέρνησης δεν μπορεί ο δήμαρχος να αρνηθεί να στείλει στοιχεία. Είναι αδύνατο. Δεν απαιτώ από το δήμαρχο να κάνει παλικαρισμό και να μην στείλει στοιχεία»

Ο Στ. ΕριφυλλίδηςΟ Στάθης Εριφυλλίδης (επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης) συμφώνησε με την άποψη του Θεόδωρου Καλλιοντζή,δηλώνοντας ότι «δε μπορώ να δώσω πολιτική και νομική κάλυψη στο δήμαρχο για το αίτημα άρνησης αποστολής στοιχείων. Πιθανόν να αποτελεί παράβαση του δημάρχου. Επίσης, πρότεινε να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο την αντίθεσή του στο να μην πειραχτεί κανένας υπάλληλος, πριν ψηφιστεί ο νόμος, χρησιμοποιώντας και τους βουλευτές απαιτώντας να μην εφαρμοστεί οριζόντια η εργασιακή εφεδρεία. 

Ο Άρης Βέρρος"Αντεργατικό" χαρακτήρισε τον θεσμό της εφεδρείας Ο Άρης Βέρρος,που καταστρέφει οικογένειες, οδηγεί σε εξαθλίωση ένα κομμάτι της κοινωνίας και οδηγεί ξεκάθαρα πλέον την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σημείο να χάνει το δημόσιο χαρακτήρα της λόγω έλλειψης προσωπικού και κομμάτι - κομμάτι θα δίνεται σε ιδιώτες και κατέληξε χαρακτηριστικά:
«Δεν αρπάξατε την ευκαιρία δήμαρχε όταν ήταν καλοί οι καιροί για να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις».

Ο Δήμος ΖαχαριάδηςΟ Δήμος Ζαχαριάδης τόνισε ότι: «Ή είμαστε ενάντια σε όλο το θέμα κι όχι υπέρ να λειτουργήσει αλλού και όχι σε μας. Αν πούμε όχι η κυβέρνηση είναι έτοιμη και μπορεί πολύ συγκεκριμένα να πάρει άλλα μέτρα. Δεν είναι μόνο ζήτημα της εφεδρείας, αλλά ζήτημα ανατροπής γενικότερης της πολιτικής που υπάρχει».

Μετά την παρέμβαση του διευθυντή του δήμου Αντώνη Χατζηραφαηλίδη για το θέμα του καταλόγου των ονομάτων των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας,ο οποίος διευκρίνισε ότι «είτε δώσουμε είτε δε δώσουμε λίστες, υπάρχουν καταχωρημένα στοιχεία και επικαιροποιούνται κάθε δίμηνο για τους δήμους τουλάχιστον»,ο δήμαρχος πρότεινε στην απόφαση να αναφερθεί ότι είναι πρόωρο να τεθεί ως έχει στο νομοσχέδιο, δε λύνει τα προβλήματα των υπεράριθμων, δεν είναι σωστή η οριζόντια εφαρμογή αλλά, άδικη σε βάρος υποστελεχωμένων δήμων».

Νέα και Ειδήσεις της Καβάλας, drama-tika.blogspot.com
Πηγή:kavalanet.gr