12 Οκτ 2011

Καβάλα-Αλεξ/πολη: Παραχωρούνται κλίνες νοσοκομείων σε ιδιώτες

Με στόχο την αύξηση των εσόδων της, η Διοίκηση του ΓΠΝΑ Αλεξανδρούπολης παραχωρεί οκτώ κλίνες σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με την ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υγείας. 
Η παραπάνω εξέλιξη έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων καθώς οι γιατροί καταγγέλλουν πως η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε συνθήκες διαφορετικών ταχυτήτων. 

Συνολικά, από τις 556 κλίνες που «δίδονται» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι 94 αφορούν νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εκ των οποίων οι 56 στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, το «ΑΧΕΠΑ» θα διαθέσει 16 κλίνες, το Ιπποκράτειο 8, το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο» 4, το νοσοκομείο Κιλκίς 4, το νοσοκομείο Χαλκιδικής 4, το νοσοκομείο Καβάλας 6 και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 8.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, με βάση τις συμβάσεις αυτές για 556 κρεβάτια που αφορούν κυρίως μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια δημόσιων νοσοκομείων, η ασφαλιστική καλείται να πληρώσει κατά 50% αυξημένο νοσήλιο σε σχέση με το κλειστό νοσήλιο που ισχύει στις συμβάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία εάν ο ασφαλισμένος έχει μόνο ιδιωτική ασφάλιση και μόλις κατά 20% αυξημένο αν έχει ιδιωτική ασφάλιση μαζί με άλλο ασφαλιστικό ταμείο, όπως για παράδειγμα το ΙΚΑ.

Συντάκτης: Όλγα Όρφανίδου
Νέα και Ειδήσεις της Περιφέρειας, drama-tika.blogspot.com
Πηγή: ert.gr