12 Οκτ 2011

ΚΑΟΔ: Υπέρ της αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος της Α1

Μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αναβάλλεται επ αόριστον η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1. Ουσιαστικό λόγο αποτελούν τα τηλεοπτικά και αφορμή γι αυτό είναι η απουσία επίσημης πρότασης από πλευράς ΕΡΤ. Έτσι κατατέθηκε αίτημα αναβολής όχι μόνο της πρεμιέρας, αλλά εν γένει της έναρξης του πρωταθλήματος και σε αυτό πρωτοστάτησαν οι Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Άρης, οι οποίοι ζήτησαν κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα.



Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανιωνίου Ηλίας Λιανός αναφερόμενος προς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τους τόνισε “παίξτε μόνοι σας” καθώς οι “αιώνιοι” έχουν προχωρήσει σε δική τους συμφωνία με ΕΡΤ. 


Υπέρ της αναβολής ψήφισαν, λοιπόν, Πανιώνιος, Μαρούσι, Αρης, Περιστέρι, Ηλυσιακός, ΚΑΟΔ και ΠΑΟΚ, ενώ κατά οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κολοσσός και Καβάλα. Ο Ικαρος ψήφισε λευκό, ο ΑΓΟΡ δεν παρέστη. 


Έτσι το πρωτάθλημα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, διότι ο ΟΠΑΠ έχει ρήτρα στη συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ για τη χορηγία. Αν δεν αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα, έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω τη συμφωνία και να μείνουν οι ΚΑΕ δίχως έσοδα ενώ πρέπει να τελειώσει νωρίτερα το πρωτάθλημα λόγω της συμμετοχής της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Νέα και Ειδήσεις του ΚΑΟΔ, drama-tika.blogspot.com

Πηγή: southbasket.gr