21 Ιουλ 2012

Καλύπτει τις ανάγκες και εκσυγχρονίζει τις υποδομές των Παιδικών Σταθμών ο Δήμος Δράμας


Σχετικά  με τις απορίες που εκφράστηκαν από δεκάδες γονείς αναφορικά  με την διαθεσιμότητα των Παιδικών Σταθμών της Δράμας,  ο Δήμος Δράμας ενημερώνει ότι αυτή την στιγμή οι υπάρχοντες παιδικοί σταθμοί του Δήμου,  μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 475 παιδιών. Από αυτά,  τα 325 νήπια  μπορούν να εξυπηρετηθούν  από τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης και τα 150 νήπια από τους Παιδικούς Σταθμούς Καλού Αγρού, Ξηροποτάμου και Χωριστής. Οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής μέχρι και σήμερα είναι περίπου 478 και θεωρείται βέβαιο ότι με την υπάρχουσα χωρητικότητα των παιδικών σταθμών θα είναι δυνατή η κάλυψη των  υπαρχουσών αναγκών.


Επίσης,  με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ θα εξυπηρετηθούν  140 νήπια  στην πόλη και 60 επιπλέον στον Καλό Αγρό, τον Ξηροπόταμο και την Χωριστή. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει πλήρως τις δαπάνες  των νηπίων  των οποίων οι μητέρες θα πρέπει να είναι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες (με κάρτα ανεργίας).

Σε δήλωσή του για την αναβάθμιση  της  εξυπηρέτησης  των Παιδικών Σταθμών του Δήμου,  ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης σημείωσε: «Ο Δήμος Δράμας εντάχθηκε για πρώτη φορά πέρσι στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει 430.000 ευρώ για το κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας των νηπίων, ενώ φέτος φιλοδοξεί να εξασφαλίσει  περισσότερα κονδύλια καλύπτοντας τις ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού γονέων και νηπίων.  Διευκρινίζω ότι η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού της Νέας Κρώμνης,  προχωρά και  θα ολοκληρωθεί το 2013. Παράλληλα προχωρούμε στην κατασκευή και δεύτερου νέου  Παιδικού Σταθμού  (που  επιδίωξή μας είναι να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ)  στην περιοχή ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου.  Με τους δύο νέους  Παιδικούς Σταθμούς και τον πλήρη εκσυγχρονισμό των οκτώ υπαρχόντων,   θα μας  δοθεί  η δυνατότητα να καλύψουμε ακόμη περισσότερες ανάγκες  σε άνετο περιβάλλον και θα υπάρξει αποσυμφόρηση στους ήδη υπάρχοντες Παιδικούς Σταθμούς. Ας μην ξεχνάμε  ότι ο Δήμος Δράμας έχει προχωρήσει στην διαδικασία για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των Παιδικών Σταθμών με  δαπάνη 550.000 ευρώ και είναι ήδη στο στάδιο της προμήθειας των υλικών. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε για τους συμπολίτες μας υπηρεσίες ποιότητας παντού  και βέβαια στον τομέα  της εκπαίδευσης και της  φιλοξενίας  των παιδιών».