12 Οκτ 2011

Δήμος Παρανεστίου : Ο Δήμαρχος ήταν σαφής... δεν αλλάζουνε τα όρια των βοσκοτόπων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. ημέρα Παρασκευή στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νικηφόρου η προγραμματισμένη συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Παρανεστίου παρουσία του Δημάρχου κ.Νικόλαου Καγιάογλου, του αρμόδιου του κτηνοτροφικού τομέα Αντιδημάρχου κ. Αναστάσιου Βογιατζόγλου και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Νικηφόρου κ. Ιωάννη Βραδέλη. 


Η συζήτηση άρχισε με την εισήγηση του προέδρου του τοπικού τμήματος Νικηφόρου κ. Ιωάννη Βραδέλη πάνω στο θέμα αφορούσε τους κτηνοτρόφους χαρακτηρίζοντας  τους μεταξύ των άλλων ως την βαριά βιομηχανία του Δήμου μας αλλά και της χώρας μας. 

Ακολούθως χαιρέτησε τους κτηνοτρόφους ο Δήμαρχος μας κ. Νικόλαος Καγιάογλου που με τις παραινέσεις του συμβούλεψε τους κτηνοτρόφους να δημιουργήσουν συλλόγους ώστε να αποφεύγεται η εκμετάλλευση τους από μεσάζοντες .Προς το σκοπό αυτό τους παρεχώρησε να έχουν ένα δικό τους γραφείο στον Δήμο αλλά και έναν υπάλληλο που να τους ενημερώνει για κάθε θέμα που τους απασχολεί.

Στο θέμα των βοσκοτόπων ,που ήταν ένα από τα φλέγοντα θέματα της συνάντησης, ο Δήμαρχος ήταν σαφής και αμετάκλητος λέγοντας προς τους κτηνοτρόφους ότι τα όρια των βοσκοτόπων ήταν ,είναι και θα είναι αυτά που θεσπίστηκαν από παλιά, στα όρια δηλαδή της κάθε παλιάς κοινότητας.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο  ,υπεύθυνος σε κτηνοτροφικά  και αγροτικά ζητήματα, ο κ. Αναστάσιος Βογιατζόγλου ως κτηνοτρόφος και ο ίδιος μίλησε πάνω σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία  του καλεσμένου στον Δήμο πρώην κτηνιάτρου κ. Γρηγόριου Σωφρονιάδη πάνω σε θέματα άκρως ενδιαφέροντα για την διατροφή και την φιλοξενία των ζώων(αγελάδες ,κατσίκες, πρόβατα),ενημέρωσε σε θέματα σχετικά με τις εγκαταστάσεις ,τις σταυλικές εγκαταστάσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες, εν όψει και του σχετικού υπό έκδοση νόμου μέχρι το τέλος του έτους που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Η συνάντηση υπήρξε πολύ επιτυχής και αποφασίστηκε στην αμέσως επόμενη συνάντηση που θα γίνει  στις 12/10/2011 να γίνει ανάδειξη του συμβουλίου  των κτηνοτρόφων ώστε να διαχειρίζονται οι ίδιοι το βιός του.