1 Αυγ 2011

Μπλόκο στον Στρυμόνα Τρίτη 2/08 από τα ταξί της Αν. Μακεδονίας


Την απόφαση να επαναλάβουν την κινητοποίησή τους, με επίκεντρο την Εγνατία Οδό στο ύψος του Στρυμόνα, αλλά και σε άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού κατά μήκος της Θράκης, αύριο (Τρίτη 2/8) έλαβαν χθες εκπρόσωποι των σωματείων ιδιοκτητών ταξί της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, που συγκεντρώθηκαν στην Καβάλα για να συζητήσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.


Παρουσία τριών βουλευτών Καβάλας (των κυβερνητικών Σάββα Εμινίδη - Δημήτρη Παπουτσή και του Νίκου Παναγιωτόπουλου/Ν.Δ.) οι ιδιοκτήτες ταξί της Περιφέρειας επαναδιατύπωσαν τα αιτήματά τους και εφοδίασαν, μάλιστα, τους βουλευτές με κατάλογο των αιτημάτων τους, σχετικά με..
τους όρους του διαλόγου που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γ. Ραγκούση, όσον αφορά στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Οι τρεις βουλευτές συζήτησαν με τους ταξιτζήδες τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματα στα κόμματά τους.


Καθώς, όμως, πανελλαδικά ο κλάδος των ιδιοκτητών ταξί προβαίνει σε μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις (ακόμα και ακραίας μορφής, με αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών, διοδίων, ιστορικών χώρων κ.α.), και οι ταξιτζήδες της Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πιο δυναμική μορφή κινητοποίησης, αποκλείοντας εν μέρει την Εγνατία Οδό τόσο στον Στρυμόνα, όσο και σε σημείο της Θράκης.  Όπως συμφωνήθηκε χθες, οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί των νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών θα κάνουν το "μπλόκο" τους στο ύψος του ποταμού Στρυμόνα και εκείνοι των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου σε σημείο της Εγνατίας Οδού κατά μήκος της Θράκης, που θα καθορίσουν σήμερα ή και αύριο το πρωί.


Τα αυριανά μπλόκα θα έχουν χαρακτήρα ανάλογο με εκείνον της πιο προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι ταξιτζήδες έκλειναν ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού ανά κατεύθυνση για περίπου δυο ώρες και διένειμαν στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια με τα αιτήματά τους και εμφιαλωμένα νερά.


Η αυριανή κινητοποίηση, όμως, αναμένεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία –σε σχέση με την προηγούμενη φορά καθώς τώρα από την Εγνατία Οδό θα διέρχονται και τα κύματα των Τούρκων μεταναστών, που «κατεβαίνουν» παραδοσιακά αυτή την εβδομάδα από τη Δυτική Ευρώπη προς την Τουρκία για τις ετήσιες διακοπές τους.


Πηγή: kavalanet.gr