19 Απρ 2016

Έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των μαθητών της Δράμας για τα αδέσποτα ζώα

Στις 18-4-2016 ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Δράμας για τα αδέσποτα ζώα. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Δράμας, υπεύθυνος σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κ. Σταμάτης Ρεμόντης, και ο Κτηνίατρος, κ. Γεώργιος Κάργας, παρουσία της Φιλοζωικής Δράμας, επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Δράμας και σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο ενημέρωσαν τους μαθητές και τους καθηγητές για τη φροντίδα των ζώων, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος και συζήτηση όσον αφορά τόσο στα αδέσποτα, όσο και στα δεσποζόμενα ζώα.  


Επιπλέον, διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου σχετικό με το θέμα. Ο Δήμος Δράμας είναι από τους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, τονίζει πως η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι άμεση έκφραση πολιτισμού και πως η ανάγκη του σεβασμού των αδέσποτων ζώων αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ενώ αναφέρει ότι με γνώμονα αυτήν τη φιλοσοφία, η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών σχετικά με την προστασία και τη διαβίωση των ζώων προτρέποντας τους δημότες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα, να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα τηρώντας τους κανόνες ευζωίας τους και να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο από το κυνοκομείο του Δήμου.








Από το Γραφείο Τύπου