11 Απρ 2016

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης

Η σκέψη και μόνο επιβολής τέλους, 1 € σε κάθε διανυκτέρευση ανά δωμάτιο μας κάνει να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο ότι η χώρα κυβερνιέται από μια παρέα ερασιτεχνών πολιτικών.


Αυτοί που ήρθαν ως σωτήρες και μεταφράζουν τα πάντα κατά το δοκούν, αυτοί που ότι κατηγορούσαν ως λάθη στο  παρελθόν, τώρα το κάνουν εις διπλούν και μάλιστα καμαρώνουν, συνεχίζουν να θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στο μοναδικό οικονομικό πνεύμονα της χώρας μας, τον τουρισμό.

Όλος ο κλάδος παρακαλά εδώ και μήνες να κλείσει η αξιολόγηση ομαλά, πριν φτάσει στα όρια η διαπραγμάτευση, πριν  την έναρξη της τουριστικής σεζόν…..

Δυστυχώς όμως, οι ερασιτέχνες πολιτικοί, φτάνουν ένα βήμα πριν την σεζόν δίνοντας ένα νέο δώρο στους ανταγωνιστές μας.

Τέλος διανυκτέρευσης 1€

Ακριβαίνοντας ακόμα πιο πολύ το προϊόν της χώρας μας και κατατάσσοντας τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις.

Δυστυχώς και μόνο που έχουμε μπει σε μια διαδικασία συζήτησης τις εν λόγω σκέψης των κυβερνώντων μας κάνει κακό. Αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η οικονομία της χώρας αλλά και ο κλάδος που παράγει  και απασχολεί, αλλά αποδεικνύετε και η ανικανότητα των κυβερνώντων.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος στήνεται στο τοίχο, οι ξενοδοχειακές μονάδες της ηπειρωτικής χώρας που βασίζονται στον εσωτερικό τουρισμό δακρύζουν ακόμα πιο πολύ.

Σύσσωμος ο κλάδος προτείνει εδώ και χρόνια των έλεγχο και τη φορολόγηση των παράνομων καταλυμάτων που θα αποφέρει έσοδα 270 εκατ. στα ταμεία της χώρας μας και όχι 150 εκατ. Που προσδοκά η κυβέρνηση με την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης.

Όσο δεν στηρίζετε ο κλάδος που παράγει, τόσο τον οδηγείται σε άλλες λύσεις βιώσιμης λειτουργίας.