20 Απρ 2016

Προσοτσάνη: Πραγματοποιήθηκε το 8ο Παιδικό - Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου και το Σάββατο 16 Απριλίου το 8ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Προσοτσάνη. 


Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Κυριάκο Στ. Χατζηκυριακίδη με θέμα “Η εγκατάσταση των προσφύγων το 1922 και η συμβολή τους στην οικονομική και πνευματική ανάπτυξη της Ελλάδας”. Αμέσως μετά ακολούθησε το γνωστό Ποντιακό Παρακαθ’.



Το Σάββατο η Προσοτσάνη πλημμύρισε από χορευτές καθώς όλοι οι σύλλογοι αρχικά συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία και μετέπειτα κατευθύνθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Προσοτσάνης, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από πολίτες του Δήμου και του Ν. Δράμας.




Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Προσοτσάνης αφιέρωσαν την εκδήλωση αυτή στην Χατζηελευθερίου – Οξούζογλου Πελαγία και προς τιμήν του Αθανασιάδη Συμεών και Αφεντούλη Ελένη για την προσφορά τους στον Ελληνισμό.


Ο Δήμος Προσοτσάνης έχει την τύχη να είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, δημιουργώντας μια μικρογραφία από το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνισμού. Στο πλαίσιο της ευθύνης αυτής σε κάθε ευκαιρία μεταλαμπαδεύει την κουλτούρα, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα στις νεότερες γενιές αλλά και τιμάει όλους εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Ελληνισμό.