22 Απρ 2016

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Αλληλεγγύη ναι. Ανοχή όχι.

Η Αυτοδιοίκηση Πολιτών καταδικάζει απερίφραστα τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 20-04-2016 στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας στη ΒΙΠΕ Δράμας.


Η εκπληκτική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε όλες αυτές τις μέρες έχει σαν παραλήπτες τους πρόσφυγες πολέμου που φιλοξενούνται στον τόπο μας και η χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλληλεγγύη, αφορά ΜΟΝΟ τα ανθρώπινα δικαιώματα τους και δεν θα γίνει αποδεκτό να παρερμηνευτεί από τους ελάχιστους πρόσφυγες που επιδεικνύουν απαράδεκτη βίαιη συμπεριφορά.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να μην κρύβεται πίσω από τους εθελοντές, που υπό αντίξοες συνθήκες αναπληρώνουν τις ανεπάρκειες κυρίως της κεντρικής αλλά και δευτερεύοντως της τοπικής διοίκησης και να λάβει άμεσα μέτρα και ως προς την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων αλλά και ως προς την άμεση λήψη μέτρων για εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τέτοιες συμπεριφορές.

Τα παραπάνω γεγονότα έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη βεβαρυμμένο κλίμα για το οποίο πολλάκις είχαν αναφερθεί σε όλους τους αρμόδιους για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, στοιχεία για το ότι γίνονταν και συνεχίζουν να γίνονται προσπάθειες οικονομικής και όχι μόνο εκμετάλλευσης των προσφύγων από άτομα εκτός Κέντρου.

Προφανώς και η λειτουργία τέτοιων Κέντρων πρέπει να έχει άμεσο ορίζοντα λήξης.

 Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες. Η εφαρμογή της κατάπτυστης συμφωνίας και ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων σε μια χώρα απ την οποία θέλουν να φύγουν οδηγούν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Καθώς ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, πιστεύουμε πως κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει να επικρατήσουν φασιστικές κραυγές μίσους.

Σε αυτό αλλά και σε κάθε έγκλημα δε θα είμαστε «αλληλέγγυοι».


Από το Γραφείο Τύπου