5 Απρ 2016

Καβάλα: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν 142 άτομα σε τρεις ημέρες, με το γνωστό κόλπο του τροχαίου

Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά 142 πολίτες είχε εξαπατήσει ή προσπαθήσει να εξαπατήσει μια σπείρα απατεώνων που δρούσε σε περιοχές της Καβάλας, με το γνωστό κόλπο του τροχαίου που δήθεν προκάλεσαν τα παιδιά τους! Μάλιστα, έκαναν... υπερωρίες καθώς όλες οι προσπάθειές τους έγιναν μέσα σε μόλις τρία 24ωρα, από την περασμένη Πέμπτη ως την Κυριακή!


Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας έπεσε ο 24χρονος Βούλγαρος «εισπράκτορας» του κυκλώματος, όταν πήγε στο ραντεβού που του έδωσε μια 84χρονη και παρέλαβε από αυτήν 6.000 ευρώ. Τα χρήματα επιστράφηκαν στην ηλικιωμένη και ο νεαρός αλλοδαπός ανακρίνεται για να αποκαλύψει τους τουλάχιστον δύο συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας που του άσκησε δίωξη για απάτες από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.


Ένα μέλος της σπείρας τηλεφωνούσε στα θύματα παριστάνοντας τον αστυνομικό, τους ενημέρωνε ότι τάχα το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και ζητούσε... «λάδωμα» για να μην το παραπέμψει στη δικαιοσύνη. Για να πείσουν τους τρομαγμένους γονείς, ένας από τους δράστες έπαιρνε το ακουστικό και εκλιπαρούσε κλαίγοντας να το βοηθήσει η μητέρα ή ο πατέρας τους. Με τον τρόπο αυτό, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 142 ηλικιωμένους, αλλά κανείς δεν «τσίμπησε» το δόλωμα εκτός από την 84χρονη!